EUR: 339,11 Ft
CHF: 318,59 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb X.kerület

Újabb válogatómű épül Kőbányán

Várhatóan december elejére elkészül a fővárosi válogatómű újabb épülete az Ezüstfa utcában. A helyszínen tartott tájékoztatón elhangzott, hogy a beruházás a hulladékgazdálkodási fejlesztési projekt része, amelyre az Európai Unió 8,4 milliárd forint támogatást biztosít.

– Budapest az újrahasznosítást támogatja, csökkenteni szeretné a lerakott hulladékok arányát − hangsúlyozta Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes. Csontos István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, az újabb válogatómű évi mintegy negyvenezer tonna műanyag és a vele együtt gyűjtött fém, valamint a papírhulladékok gépi válogatását és bálázását végzi majd.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe húszféle szemét kerül, ezért az így gyűjtött hulladékot is tovább kell válogatni – jegyezte meg.
A kőbányai létesítmény alapterülete több mint harmincezer négyzetméter. A kerületben már működik egy válogatómű, ahol évente ötezer tonna szeletív hulladékot dolgoznak fel.


Budapest, 2012. január 9. Egy munkás a szelektív gyűjtőkből szállított vegyes műanyag hulladékot önti a tárolóba a Fe-Group Invest Zrt. X. kerületi, szelektív hulladékot feldolgozó telepén. MTI Fotó: Kallos Bea


MTI Fotó: Kallos Bea

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.