EUR: 336,93 Ft
CHF: 317,21 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XV.kerület

Újrahasználati központunk lesz

Szemléletformáló és Újrahasználati Központ épül a XV. kerületben. Az újrahasználat azt jelenti, hogy a hulladéknak nem minősülő terméket alkatrészként vagy eredeti funkciójukat visszaállítva hasznosítják újra.

radio-777219_1280 (1)

Van, akinek szemét, de mások számára akár ritka érték is lehet

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok célja, hogy a jelenleg hulladékként kezelt régi, megunt, felesleges bútorok és tárgyak, amelyek egyébként még épek, funkciójukat betöltik és mások számára értéket képviselhetnek, újrahasználatra is alkalmassá váljanak – írja az ittlakunk.hu. Ha sikerül azt a szemléletet a magunkévá tennünk, hogy a fölösleges tárgyakat nem dobjuk ki automatikusan, hanem leadjuk az újrahasználati központok valamelyikében, a tárgyaknak megnő a használati ciklusuk és nem válnak idő előtt szemétté. Európában több helyen vannak Újrahasználati központok, Ausztriában, Belgiumban, Finnországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban is  jól működik a rendszer.


Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.