2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb XVII.kerület

Világhódító útjára indult a Cimbi

A Margit híd budai hídfőjénél nyílt Murok Caféban lelt otthonra a ReCreativity mozgalom. Mint sok más remek ötletnek, ennek is az origója kerületünk volt, ahol egy fiatal lány, testnevelő tanár édesanyjával egyszerűen újrahasznosította azokat a tárgyakat, amiket más a szemétbe dobna.

Recreativity a Murok caféban (Fotó: Máté Krisztián)

Több mint kávézó, a galéria alkotóműhely egyben (Fotó: Máté Krisztián)

Földi Barbarát és édesanyját júliusban mutattuk be lapunkban. A rákosmenti történet réges-rég kezdődött, amikor Barbara új táskát szeretett volna, és annyira egyedit kapott anyukájától, amilyen senkinek nem volt, ugyanis elhasznált farmerekből született. Most már ott tartanak, hogy a húszas éveiben járó lány a világot járja és másokkal is megismerteti az újrahasznosítás e fajtáját. Alapítótársával, Sipos Annával Cimbi márkajelzésű tárgyakat készítenek egyebek mellett építési hálóból és ponyvából. A nagy cégeknek ez kapóra jön, hiszen szeretnének megszabadulni a nehezen tárolható, nem lebomló maradék anyagoktól.


A Cimbi táskák és kiegészítők 97%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek. Földi Barbara ( Fotó: Sáfár Tibor )

A Cimbi táskák és kiegészítők 97 százalékban újrahasznosított anyagokból készülnek
( Fotó: Sáfár Tibor )

– A fejlődő országok régóta felismerték, nincs olyan, hogy szemét. Egy ismerősöm most mondta, gyere el Srí Lankára, konkrétan nincs hulladék. Kicsit hihetetlen ezt elképzelni, de hozzáállás kérdése az egész. Olyan generációt kell nevelni, amelyik már így gondolkozik – emelte ki mozgalmuk fontosságát Barbara, aki jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, hogy új kapcsolatokat építsen ki. Mindeközben Budán megnyílt az a kávézó, ahol a galérián a ReCreativity csapata szívesen lát mindenkit a foglalkozásokon, aki nyitott az újdonságra, hogy élhetőbbé váljon környezetünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.