2020. február 29., szombat
Elemér

Extra

Viszlát, pucér nyuszilányok!

Nem lesznek többé meztelen nők a nyuszis magazinban – ezt a Playboy pizsamás alapítója, Hugh Hefner jelentette be. De vajon milyen jövő vár a lányokra a lap magyar kiadásában?

(FILES)In this file photo taken June 22, 2015 the first issue of Playboy magazine with Marilyn Monroe on the cover and signed by Hugh Hefner on page three is displayed at Julien's Auction House in Beverly Hills, California.  Playboy will stop publishing the photographs of the fully nude women so closely associated with it, declaring such pictures have become "passe" in the Internet age where free pornography is readily available. The decision came after a top editor of the adult magazine met with its founder Hugh Hefner at the Playboy Mansion last month, according to chief executive Scott Flanders. Starting in March, Playboy's revamped print edition will still include photographs of women in provocative poses. They just won't be nude anymore, Flanders told The New York Times in an interview published October 13, 2015. It's a remarkable move for a magazine that launched in 1953 with a sultry Marilyn Monroe on its cover, breaking the taboo of showing women au naturel. AFP PHOTO/FREDERIC J. BROWNA 89 éves Hugh Hefner elfogadta a Playboy vezetőszerkesztőjének javaslatát és 2016 márciusától nem lesz több teljesen meztelen nő a lapban. Ezt többek között azzal magyarázzák, hogy az interneten könnyen, ingyen elérhető erotikus tartalmak miatt ma már nem kuriózum egy pucér nő látványa. A lapszerkesztő, Cory Jones azzal viccelődött, hogy tizenkét éves önmaga most nagyon csalódott lenne. Az amerikai Playboy további sorsa ezzel tisztázódott, de vajon mi várható a magyar piacon? Bus István hét hónapja, 2015 márciusában lett a magyarországi Playboy főszerkesztője. A Lokálnak azt nyilatkozta, hogy dolgoznak a Playboy új arculatán, de még nem árulhatja el, hogy a magyar nyuszis magazin is követi-e az amerikai gyakorlatot.


– Dolgozunk azon, hogy a Playboy még érdekesebb, jobb lap legyen. Már akkor elkezdtem változtatni rajta, amikor idekerültem. Van már újra novella, hasznos coach-tanácsadás, de több érdekes cikk és erős írás – mondta lapunknak Bus. – Amerikában a Playboy.com-ról eltávolították a nyitó oldalakról a meztelenséget, így egy év alatt négyszáz százalékkal növekedett a forgalom – tette hozzá. Ez a növekedés nyilván annak is köszönhető, hogy a felnőtt-tartalmak kiszűrése miatt „munkahelybarát” lett a weboldal.

Egyébként mi, magyarok találtuk fel az első meztelenség nélküli Playboyt, hiszen a Playboy Exclusive nevű kiadványunkban egyáltalán nincs pucér nő. Ezzel szemben a Special Issue-ban – kis túlzással – betűk nincsenek, csak meztelen nők. – A klasszikus magyar Playboy mindenképpen változni fog, de annyit elárulhatok, hogy nem tartom magam Hugh Hefner magyar helytartójának, egyszerűen csak szeretnék egy nagyon izgalmas lapot készíteni – közölte a Lokállal Bus István.


Három híres címlap

Marilyn Monroe – 1953-ban az első Playboy címlapján szerepelt a legendás színésznő. Természetesen az eredeti példányt Hugh Hefner őrzi, aki szerint mindenki más elesettnek érezné magát meztelenül, de Marilynnek a test egyet jelentett a hatalommal.

marilyn m

Marilyn_Monroe

Pamela Anderson – Tizenegy alkalommal szerepelt meztelenül csak ebben a magazinban. Először 1989-ben mutatta meg a bájait, azóta pedig beírta nevét az erotikus történelembe.

Malibu, 2008. július 25. Pamela ANDERSON amerikai színésznő malibui otthonában 2008. július 23-án. (MTI/AP/Matt Sayles)

(MTI/AP/Matt Sayles)

Zalatnay Cini – Ő a rekorder itthon! Állítólag még soha nem adtak el a magazinból annyit, mint amikor 2003-ban, 50 évesen levetkőzött. Bár soha nem erősítette meg, a pletykák szerint egymillió forintért vállalta a felkérést.

Kapcsolódó Cikkek