EUR: 338,04 Ft
CHF: 318,25 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Extra

Vujity Tvrtko: Grétivel lett teljes az életünk!

Siófok, 2011. július 23. Zsolnay Gyöngyi 110-szeres válogatott, ötszörös bajnok korábbi játékos, a rekordkísérlet megálmodója, szervezője és Vujity Tvrtko újságíró, televíziós műsorvezető részt vesz a Zsolnay Gyöngyi Kosárlabda Sporttábor világrekord-kísérletén, amely során a tervek szerint egy héten át, tízezer perc alatt 333 mérkőzést játszanak le majd megszakítás nélkül a csapatok a siófoki Széchenyi iskola tornatermében. MTI Fotó: H. Szabó SándorKilenc hónapig nem láthattuk a Tv2 képernyőjén Vujity Tvrtkót. A műsorvezető azonban most visszatért és lelkesebb, mint valaha. A Lokálnak arról is mesélt, hogy fogadott lányukkal, Grétivel lett igazán teljes a családjuk.

Nem is lehetne kiegyensúlyozottabb Vujity Tvrtko. A Tv2 műsorvezetője újra a Mokkával ébreszti a nézőket, de egy magazinműsorral is készül, ami hasonló lesz, mint korábban a Napló volt.


– 17 évig és két hónapig voltam ennek a csatornának az alkalmazottja. Ez a kilenc hónap pedig olyan volt, mintha egy kicsit hosszabban nyaraltam volna. Még a belépőkártyámat sem adtam le. Bevallom, az első adás előtt volt egy pici izgalom, de ez csak nyolc percig tartott. Utána olyan volt, mintha el se mentem volna. A kollégák átöleltek, megszeretgettek, nagyon jó érzés volt. A Mokka mellett a nemrég elindult tenyek.hu hírportálon lesz saját rovatom, ahová rendszeresen írok majd közéleti témákban. Reményeim szerint elindulhat egy olyan műsor is, ami hasonló lesz, mint a Napló – sorolta Tvrtko, akinek munkája most a családot is Budapesthez köti, de ez egy kicsit sem bontja meg az összhangot.

– Kétlaki életet éltünk mindig is, sőt, ha a feleségemet nézem, aki a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szakosztályvezetője, akkor gyakorlatilag a Székesfehérvár, Budapest, Pécs háromszögben mozgunk. Találkoztunk mi már az M6-os autópálya lehajtójában is – nevetett a műsorvezető, aki szerint a gyerekeik mindig ott érzik jól magukat, ahol épp anya és apa van. A riporternek három fia született: a 13 éves Benjamin, a 12 éves Barnabás és a  lassan ötéves Bendegúz. Tavaly óta velük él a 15 éves Gréti is. A kislány Tvrtko feleségének, Gyöngyinek a tanítványa, és a család annyira szereti a tinit, hogy a saját gyermeküknek tekintik. Amikor a riportert arról kérdeztük, nem vágyik-e a fiúk mellett egy kislányra is, mosolyogva válaszolt.
– Már bővítettük a családot egy kislánnyal, hisz Gréti hozzánk költözött. Érdekes, mert mindig „fiús” apuka voltam, a másik oldalt most kezdem megismerni. Bizony, ha Gyuszika udvarol, akkor Gyuszika udvarol, és még soha nem kellett ilyen témában tanácsot adnom. Muszáj volt fellapoznom az emlékeimet, hogy annak idején mit mondott az apám a nővéremnek ilyen helyzetben. De ez így van jól, Grétivel tényleg teljessé vált az életünk. Egy ilyen nagy család pedig folyamatos mozgásban van, soha nem volt bébiszitterünk, így délutánonként gyakran taxiszolgálatként üzemelek. Edzés, különóra, mozi, színház, tanulás – sorolta Tvrtko, aki a sok teendő mellett is boldog apukának érzi magát.
– Próbálok igazságos lenni, nálunk a legkisebbnek, Bendegúznak is van beleszólása a család életébe. A srácok az édesanyjukat egyenesen imádják, a kisebbek még mindig őt akarják feleségül venni, ha nagyok leszek. De ez így is van rendjén!


tvrtko_facebook tvrtko_greti_facebook

Kapcsolódó Cikkek