2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb

Weisz Fanni: A legszerencsésebbnek akkor éreztem magam, amikor először hallottam anyu hangját

weisz fanniA gyönyörű, hallássérült szépségkirálynő egész életében a sorstársaiért harcolt. Úgy érzi, minden nehézség ellenére szerencsés csillagzat alatt született.

– Egy szépségversenyen nyertem egyszer egy nagyobb összeget, talán ez szerencse. Ahogy az is, hogy szépnek látnak az emberek. Persze tudom, hogy ez önmagában kevés. Tenni is kell azért, hogy a szerencsénket kamatoztatni tudjuk és jó dolgokra használjuk fel. Szóval alapvetően szerencsés csillagzat alatt születtem, mert boldog vagyok és vidám – mesélte a Lokálnak Weisz Fanni, aki azt is elárulta, néha vásárol kaparós sorsjegyet, hogy megkísértse Fortunát.


– Egyszer a bátyámmal vásároltunk egy kaparós sorsjegyet és óriási szerencsénk volt, mert nyertünk vele húszezer forintot. Persze azon is elgondolkodtam, mi lenne, ha nyernék a lottón. Építenénk egy szép házat, egy igazi otthont magunknak, ahova a mamiékat is elhoznánk. Biztos maradna egy siketek iskolájára is pénz, ahol hangzó és jelnyelven is tanulnának a gyerekek – sorolta Fanni, aki emellett azt is szeretné, hogy a siket kisgyerekek is minél hamarabb megtanulhassák a jelnyelvet, hogy ez biztonságot adjon nekik a mindennapi kommunikációban. A szépségkirálynő jól tudja, hogy ez mennyire fontos, hisz amikor kicsi volt, azt gondolta, ha felnő, ő is ugyanúgy beszél és hall majd, mint a többiek. Egy műtéttel azonban rendbe hozták a hallását. – Megdöbbentem, amikor meghallottam az első hangokat. Amikor édesanyám hangját először hallottam, egész egyszerűen elsírtam magam. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen érzéseket kelt bennem a víz csobogása vagy a madárcsicsergés. Szerencsésnek érzem magam, hogy az élet ezt is megadta nekem.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.