2020. február 17., hétfő
Donát

Egyéb IX.kerület

Zenével is gyógyítanak

Budapest, 2015. szeptember 29. Schuler Dezső, az Őrzők Alapítvány elnöke a daganatos és leukémiás gyermekekért tartandó jótékonysági hangverseny sajtótájékoztatóján a Tűzoltó utcai gyermekklinikán 2015. szeptember 29-én. A koncertet október 19-én az Operaházban tartják. MTI Fotó: Marjai János


MTI Fotó: Marjai János

Jótékonysági hangversenyt tartanak a Magyar Állami Operaházban a daganatos és leukémiás gyermekekért október 19-én. A Zongoraáriák estet negyedik alkalommal rendezi meg az Opera és a gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány. A jótékonysági koncertet minden évben Liszt Ferenc születésnapjához közel rendezik meg, emlékezve a komponista nagylelkűségére – emlékeztetett a távirati iroda.

– A zene áthangolja az itt lévő gyerekeket, szüleiket és az orvosokat is – fogalmazott a Tűzoltó utcai gyermekklinika igazgatója, Szabó András, miután a dalszínház gyermekkara az esemény kapcsán műsort adott a kórházban.


Az Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a klinikán ápolt súlyosan beteg gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása. Orvosi műszerek vásárlásával segítik a gyermekek hatékony gyógyítását, támogatják a szülők folyamatos kórházi vagy kórház közeli tartózkodását, hozzájárulnak a tudományos kutatásokhoz és segítik a beteg gyerekek rehabilitációját. Schuler Dezső, az Őrzők Alapítvány kuratóriumának elnöke úgy vélte, a gyerekek gyógyulása két részből áll.

– Nagyon fontos, hogy az akár évekig is eltartó kezelés alatt ne sérüljön a gyerekek lelke. Ezért az egyes beavatkozások között kreatív elfoglaltságokkal − gyurmázás, festés, rajzolás, játékok − próbáljuk elterelni a figyelmüket a betegségről, és az alapítvány ebben is segít – emelte ki.

Ókovács Szilveszter, az Opera direktora hangsúlyozta a zene gyógyító hatását. Felidézte, hogy a világhírű operaénekes, José Carreras leukémiával vívott harca alatt sokszor hallgatta Rahmanyinov 2. zongoraversenyének lassú tételét, és utóbb azt vallotta, hogy ennek nagy szerepe volt a gyógyulásában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.