EUR: 335,32 Ft
CHF: 315,11 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Külföld

31 millió 900 gramm szarvasgombáért?

Kereken 100 ezer dollárért, napi árfolyamon átszámítva 31,4 millió forintért egy hongkongi üzletember vásárolta meg a legdrágább, 900 grammos tételt az észak-olaszországi Grinzane Cavourban tartott hagyományos jótékonysági fehérszarvasgomba-árverésen.

Az Asta Mondiale del Tartufo d’Alba 16. kiadásán 11 tételt bocsátottak áruba, ezek együttesen 287 ezer 500 euróért (90 millió forintért) keltek el a vasárnapi aukción, amelyet számos híresség jelenlétében tartottak.


A legértékesebb tételért Giovanni Rana olasz séffel és tésztagyárossal, valamint Tung Csan-hsziang kínai sztárséffel, a Da Dong Roast Duck pekingi vendéglő alapító tulajdonosával vívott késhegyig menő küzdelmet a műholdas összeköttetésben lévő, meg nem nevezett hongkongi mágnás.

A pekingi vendéglősnek be kellett érnie ugyancsak kiváló minőségű, de csak 520 grammos szarvasgombával, amely azonban mindössze 33 ezer eurójába (10 millió forintba) került.

A szarvasgomba-árverésen első ízben vett részt műholdas összeköttetés révén egy úton lévő óceánjáró, a Royal Caribbean hajótársaság New Yorkba tartó sétahajója, amely az első tételt ütötte le legpénzesebb vacsoravendégei számára.

A bevételt karitatív célra fordítják.

Kapcsolódó Cikkek