EUR: 335,77 Ft
CHF: 315,33 Ft
2020. február 16., vasárnap
Julianna, Lilla

Extra

5,5 millió dolláros jégmusical Budapesten

Magyarországon eddig nem látott jégmusicalt tekinthetnek meg az érdeklődők december 5-től az ORIGO Filmstúdióban. Az 5,5 millió dolláros költségvetésű Szindbád és Anna hercegnő című produkcióban  az 54 fős orosz stáb mellett olyan hazai sztárok működnek közre, mint Miller Zoltán, Árpa Attila és Tompos Kátya.

Szindbád és Anna hercegnő jégmusical Miller Zoltán és Tompos Kátya ( Fotó: Sáfár Tibor)

A családi jégmusical története szerint Berci és Anna a hazaút helyett a mozit választják, de még nem is sejtik, hogy életük legnagyobb kalandját fogják átélni. Mikor a filmvászonról Morgan kapitány magával ragadja Bercit, Anna elindul, hogy kiszabadítsa öccsét a mesevilágból, ahol a tengeri kalandban Szindbád a tengerész lesz segítségére. A gigaprodukcióban 54 orosz jégtáncos közreműködésével keltik életre a színpompás mesevilágot. A háttérben 600 intelligens lámpa, valamint egy 5 méter magas és 10 méter széles speciális LED fal, amely egy jelenetben még a gravitáció szabályait is felülírja. A díszlet egyik legkülönlegesebb darabja egy 25×45 méter alapterületű, külön az erre az alkalomra épített elem, amely az előadás során egy óriási lebegő hajóvá változik.


IMG_3758A Nemzeti Színház művésze, Tompos Kátya bár csupán hangban lesz jelen, nagy korcsolyarajongóként nem kellett sokat gondolkodni azon, hogy elvállalja a felkérést.

– Gyerekkorom óta rajongója vagyok a jégtánc világbajnokságnak, amelyben az orosz versenyzők mindig is jeleskedtek. A sportok közül ez az egyik kedvencem mert előadóművészettel párosul, mellette szigorú technikai igényeknek kell megfelelni. Általános iskolás koromban a testnevelés tanárunk télen felöntötte vízzel az iskolaudvar egy részét, és ottani jégpályán rengeteget korcsolyáztam, nagyon szerettem és aránylag jól is ment. Édesanyám kamaszként versenyszerűen gyorskorcsolyázott – mesélte Kátya.


Árpa Attila A Vikend című film díszbemutatója (Fotó: Máté Krisztián)

A Morgan kapitányt alakító Árpa Attila nem hiszi, hogy az olyan sikerprodukciók után, mint az Argo vagy a közelmúltban bemutatott Víkend című film újra beskatulyázták volna a “rosszfiú” szerepkörbe.

– Szeretek többféle karaktert hozni. Egy időben beskatulyáztak ebbe a rosszfiú szerepbe, így minden helyzetben ezt várták el tőlem. Aztán meguntam, és váltottam. Az Argo filmek közben volt egy próbálkozásom a mesék világában, a Sólyom országával, így a mesék világa sem ismeretlen. Ez a darab pedig azért is különleges, mert egy régi kedvenc, Szindbád, a mindig lázadó tengerész egy újkori kalandját meséli el, ráadásul egy filmstúdióban, az orosz jégtáncosok legjavával. Minden egyben van egy zajos sikerhez.

Kapcsolódó Cikkek