2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb

A környezettel barátkozik a Coop

Környezetbarát mintaprojektet indított el a Coop Hungary Zrt. A teljes egészében magyar tulajdonú kereskedelmi lánc az erről szóló megállapodást a Földművelésügyi Minisztériummal és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft.-vel közösen írta alá.

Coop, környezetbarát, öko, megállapodás, aláírás, Fm

Négyen írták alá a háromoldalú megállapodást

Ennek értelmében a Coop azt vállalta, hogy saját polcain növelni fogja a környezetbarát minősítéssel rendelkező termékek arányát, de azt is megígérte, hogy kiveszi a részét az ökocímkés áruk népszerűsítéséből. – A mintaprojekt elsődleges célja, hogy növeljük az ilyen készítmények kereskedelmi „láthatóságát”, vagyis azt szeretnénk elérni, hogy a környezetbarát termékek szem előtt legyenek – emelte ki Csepeli Lajos, a Coop igazgatóságának elnöke.


A következő egy évben a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. kialakít egy minősítési rendszert, amelyre később aztán az egyes kiskereskedelmi egységek is rácsatlakozhatnak. A struktúra fejlesztésében első körben a Coop két tucat boltja vesz részt. Ugyan Magyarországon már most is elnyerhető környezetbarát minősítés, ennek egyelőre nincs túl nagy keletje. – Létezik egy uniós, valamint egy itthoni ökocímke is, előbbit 18 cég 884 terméke kapta meg, utóbbit pedig 17 vállalkozás háromszáz produktuma – tájékoztatott V. Németh Zsolt államtitkár, aki a minisztérium részéről írta alá a megállapodást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.