EUR: 339,30 Ft
CHF: 319,70 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Sport

A norvég kapitány szerint fontos, hogy megint felkerüljenek a futballtérképre!

Per-Mathias Högmo norvég szövetségi kapitány tudja, milyen nagy tétje van a mai Európa-bajnoki selejtezőnek, hiszen válogatottjuk 16 éve nem járt Eb-n.

Högmo_norvég kapitány

A norvég kapitány (középen) szerint rég volt akkora esélyi a norvégoknak kijutni az Eb-re, mint most (Fotó: Fehér György)

– Nincs mit szépíteni, az elmúlt 16 évet átaludtuk. Mélyen. Nem követtük a nemzetközi trendeket, nem neveltünk játékosokat. Pedig előtte volt egy sikeres csapatunk – mondta Per-Mathias Högmo norvég szövetségi kapitány a mérkőzés előtti napon a megjelent újságíróknak. – Aztán az Eb-selejtezők előtt elkezdtünk egy csapatot építeni. Olyan csapatot vettünk át, amely generációváltási folyamatban volt. Egy ideig próbálkoztunk, hiszen meg kellett találni Brede Hangeland vagy épp John Arne Riise utódját. Mára viszont egy jól összerakott, rutinos csapat lettünk. Égett bennünk a vágy, hogy elérjük a pótselejtezőt. A klubjaikban legjobban teljesítő játékosokat hívtam be a keretbe, jól sikerült a felkészülésünk.  Tudjuk mit jelent Európa-bajnokságon szerepelni, hiszen eddig ezt már háromszor megtettük. Persze, a női válogatott 2000-ben elért olimpiai bajnoki címét nem múlná felül egy mostani siker, de azért lenne helye a dicsőségtáblán. Már csak két mérkőzésre vagyunk az Európa-bajnokságtól, és bár egyenes ágon is kijuthattunk volna az Eb-re, már nem kesergünk azon, hogy ez nem sikerült. Van két meccsünk a magyarok ellen, tehát kaptunk még egy esélyt a sorstól.  Ez rendkívüli motiváció, és hatalmas a lelkesedés a csapaton belül. Fontos volt, hogy Norvégia megint felkerüljön a térképre. Jó ideje most először van ekkora lehetőség előttünk.„


Kapcsolódó Cikkek