EUR: 338,96 Ft
CHF: 319,38 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Külföld

Amerikai városokat fenyegetett meg az Iszlám Állam

Amerikai városokat fenyegetett meg az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet. A terroristák egész listát állítottak össze, s konkrétan megnevezték, hogy mely városokban akarnának merényleteket elkövetni.

A listán huszonhárom szövetségi állam ötvenöt városa szerepel. Köztük például Texas, ahol hét városban ígértek a terroristák merényleteket,a louisianai Shreveport, a kaliforniai Monterrey, vagy az arizonai Phoenix, a nevadai szerencsejáték-város, Reno, a floridai St. Augustine, amely egyébként az Egyesült Államok legrégebbi városa, vagy a dél-dakotai Rapid City.


A listát a terroristák ugyan pár nappal ezelőtt hozták nyilvánosságra, ám az amerikai kormányzat hivatalosan csak szerdán reagált. A Pentagon bejelentése szerint valamennyi megnevezett városban magas szintű készültséget rendeltek el, megerősítették a középületek védelmét, és az amerikai hadsereg egyes alkalmazottainak személyes védelmét. A terrorszervezet ugyanis névvel, lakcímmel, telefonszámmal közölték, hogy kiket akarnak meggyilkolni. Többnyire az Egyesült Államok haditengerészeténél és légierejénél szolgálatot teljesítő katonákról van szó, azokról, akik állítólag részt vettek a terrorszervezet elleni légitámadásokban.

A listán egyébként a terroristák arra szólították fel amerikai híveiket és követőiket, hogy nyugodtan gyilkolják meg a felsorolt amerikai polgárokat.

Kapcsolódó Cikkek