EUR: 338,80 Ft
CHF: 319,13 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Extra

Az új Bond-mozi sorozatban dönti a rekordokat

A 007 Spectre – A Fantom visszatér című 24. James Bond-kaland szinte minden piacon bevételi rekordot döntött a mozikban, ahol eddig bemutatták – számolt be róla hétfőn a BBC News.

Az Egyesült Királyságban egy hete tartották a film világpremierjét. A díszbemutató napján is rekordösszegért keltek el a jegyek, az elmúlt héten pedig a britek összesen több mint 41 millió fontot (18 milliárd forintot) adtak ki a filmre. A rekordot eddig a Harry Potter és az azkabani fogoly 23,8 millió fontos első heti jegyeladása tartotta.


A Sam Mendes rendezésében forgatott produkció Norvégiában, Finnországban és Dániában is debütált már, és szintén mindenhol bevételi csúcsot döntött. A film eddigi összbevétele meghaladja a 80 millió dollárt (23 milliárd forintot).

“Igazán hálásak vagyunk a Bond-rajongóinknak” – jelentette ki Michael G. Wilson és Barbara Broccoli, a Bond-mozi két producere.

Az eddig bemutatott két tucatnyi Bond-produkció közül a sorozat történetében a szintén Sam Mendes rendezte 007 – Skyfall lett a legnagyobb kasszasiker: világszerte 1,1 milliárd dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

Daniel Craig, akinek a 007 Spectre a negyedik Bond-filmje – a Quantum csendje, a Casino Royale és a Skyfall után – a minap arról beszélt, hogy nagyon élvezi a szerepét, és legalább még egy kalandban el akarja játszani.

A 007 Spectre nemcsak a közönségnek tetszik, a kritikusok is dicsérik, több brit lap filmkritikusa öt csillaggal jutalmazta.

Magyarországon november 5-től játsszák a mozikban a filmet.

Kapcsolódó Cikkek