2020. február 22., szombat
Gerzson

Extra

Balsai Mónika: Liza, a rókatündér szerencsét hozott nekem

Balsai Mónika nevét lassan az egész világon megismerik. A Liza, a róktündér című filmnek ugyanis órási nemzetközi sikere van, rengeteg díjat nyert. A főszereplőt alakító színésznő éppen ezért szerencsésnek érzi magát és hálás a szeretetért, ami körülveszi.

Budapest, 2011. október 3. Balsai Mónika Tóth Manci szerepében Szép Ernő: Lila ákác című színművének próbáján, a Magyar Színházban. A Magyar Színház és a tatabányai Jászai Mari Színház közös produkcióját október 6-án mutatják be, Guelmino Sándor rendezésében. MTI Fotó: Manek Attila

Szép Ernő: Lila ákác című színművének próbáján, a Magyar Színházban. 
MTI Fotó: Manek Attila

− Minden apró dolognak tudok örülni, ezért is nagyon szerencsésnek érzem magam−  kezdte a Lokálnak Balsai Móni.


− Ugyanakkor az is igaz, hogy maximalista természet vagyok, ezért nagyon el tudok keseredni, ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztem. Legutóbb nagyon megijedtem, amikor lefulladt az autóm. Rettegtem attól, hogy a négysávos úton egyszerűen leáll, de szerencsére sikerült elgurulni a szerelőig. Ez már feldobta a napom. Ez is bizonyítja, hogy minden rosszban van valami jó! Hiszek abban, hogy a kis dolgoknak is örülni kell. Ha feladok csekket a postán és veszek egy nyertes sorsjegyet, akkor kétszáz forintnak is úgy tudok örülni, mintha nagy nyereményem lett volna − tette hozzá a színésznő, aki nem tagadja, babonásnak tartja magát.

− Vannak babonáim, amik inkább bizonyos előadásokhoz köthetők. Mindig kialakul valamilyen rituálé, amiben erősen hiszek és bízom benne, hogy szerencsét hoz. Például az Utas és holdvilág című darabban minden második felvonás előtt muszáj legalább egy jelenetet elmondanunk a kollégámmal, minden esetben az öltözőben. Eddig ez mindig bevált − mosolygott a színésznő, aki hálás azért a szeretetért, ami körülveszi.


− Nemrég újabb díjakat − pontosan hármat − nyertünk a Liza, a rókatündérrel Svédországban. Varázslatosnak tartom, hogy ez a kedves vígjáték annyi embert megérintett a világon. Azt hiszem, Liza is szerencsét hozott nekem.

Budakeszi, 2015. január 26. Balsai Mónika színésznő, a Liza, a rókatündér című film főszereplője az egyik örökbefogadott róka mellett a Budakeszi Vadasparkban 2015. január 26-án. Hajdú Istvánnal, a film másik főszereplőjével két, a Kecskeméti Vadasparkból érkezett rókát fogadtak örökbe. MTI Fotó: Kallos Bea

MTI Fotó: Kallos Bea

Kapcsolódó Cikkek