2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Sport

Bernd Storck: Gólt akarunk szerezni Norvégiában!

Csütörtökön és vasárnap eldől a magyar labdarúgó válogatott sorsa – legalábbis ami a 2016-os Európa-bajnokságot illeti. Csapatunk ugyanis pótselejtezőn Norvégia ellen játszik, a képlet egyszerű: amelyik csapat a két meccs alapján megnyeri a párosítást, utazhat Franciaországba, míg a másik csapat játékosai a tévében nézhetik az Eb-t.

Telki, 2015. november 9. Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (k) a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő csapat edzésén Telkiben 2015. november 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bernd Storck szerint a labdarúgó válogatott felkészült az Európa-bajnoki pótselejtezőre (MTI Fotó: Illyés Tibor)

– A keret teljes, igaz, már nincs sok időnk együtt készülni. Kedden még edzünk, aztán szerdán délelőtt utazunk Oslóba, ahol 19 órakor lesz foglalkozás – mondta Telkiben Bernd Storck szövetségi kapitány, aki hozzátette, nehéz helyzetben van, ha arra kell válaszolnia, elfogadná-e az első meccsen a döntetlent. – Az biztos, hogy jó kiindulópont lenne a visszavágó előtt. Tudjuk, hogy nagyon jól meg kell szerveznünk a védekezést, de a támadásokat sem akarjuk hanyagolni. Sőt, gólt akarunk szerezni idegenben, és ha ez úgy sikerülne, hogy közben nem ellenfelünk nem talál be, mindenki elégedett lesz.


Kleinheisler az egyik legjobb játékosunk!
Sokan megdöbbentek, amikor kiderült, a mérkőzést immár hónapok óta nem játszó, a Videoton tartalékcsapatába száműzött Kleinheisler László is a keret tagja.
– Hogy Kleinheisler meghívását a keretbe mi okolta? Hosszabb ideje ismerem, tudom, milyen képességei vannak, az U21-es csapatban jó benyomást tett rám. A múlt héten megnéztük őt is, lehetőséget adtam neki, hogy megmutassa magát nekünk. Mi jó labdarúgókat keresünk, olyanokat, akikre a jövőt lehet alapozni, és ő ilyen. Möllerrel egyeztetve úgy láttuk, ő az egyik legjobb játékosunk!

A szakember beszél a múlt hét elején tartott erőnléti felmérőről is, amin csak az NB I-ben szereplő játékosok vettek részt. – Az eredménnyel elégedett vagyok. A cél az volt, hogy megtudjuk, hogyan tudunk regenerálódni az első és a második mérkőzés között.

Storck hozzátette, szerinte nemzetközi szinten is jó játékosaink vannak, akik mindent megtesznek majd a győzelemért.
– A világranglistán ugyan előrébb vagyunk, de ezzel nem foglalkozunk. Tudjuk, milyen szintet képviselnek a norvégok. A stáb tagjaival már megbeszéltük a felállást, sőt, 90 százalékban azt is tudjuk, kik alkotják majd a kezdő csapatot, de erről nem szeretnék többet elárulni – titokzatoskodott a kapitány.
Az Eb-pótselejtező első mérkőzésére csütörtökön Oslóban kerül sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik majd.


Kapcsolódó Cikkek