2020. február 29., szombat
Elemér

Sport

Bernd Storck: Már megvan a fejemben a csapat!

Ma elkezdte a felkészülést az Európa-bajnoki pótselejtezőre a magyar labdarúgó válogatott. A nagyközönség előtt most mutatkozott be Bernd Storck szövetségi kapitány segítője, a világbajnok Andreas Möller.

Telki, 2015. november 2. Bernd Storck, a Norvégia ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Andreas Möller edző a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón 2015. november 2-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bernd Storck szövetségi kapitány mellett Andreas Möller először magyar címeres pólóban (MTI Fotó: Illyés Tibor)

– Köszönöm a szövetségnek, hogy elhalasztotta a hétvégi, NB I-es fordulót, köszönöm a kluboknak és az edzőknek, hogy elengedték a játékosokat. Nagy segítség a válogatottnak, hogy a sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtező előtt több mint egy hetet tölthetünk együtt – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány. – Szeretnénk jól kihasználni ezt az időt, szeretném jobban megismerni a játékosokat, sőt, szeretném egy próbának kitenni őket. Ennek szellemében holnap fizikai, gyorsasági és kitartásbeli próbatétel elé állítjuk a játékosokat. Elsősorban az a kérdés számomra, hogy az első és a második mérkőzés között hogyan tudunk majd regenerálódni. Az a fontos, hogy feketén-fehérem lássam, milyen felkészültségi állapotban vannak a játékosok.


Bernd Storck szót ejtett a stábcseréről is, mely során eltávolította a válogatott mellől Szabics Imrét, Sallói Istvánt és Andrusch Józsefet is.
– Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést. A labdarúgó szövetség már a kezdetekkor megértette, hogy a pótselejtező elérésekor saját csapattal szeretnék dolgozni. Persze, Dárdai Páltól „örökölt” segítőkkel sem volt semmi bajom, de olyan embereket akartam magam mellett tudni, akik főállásban lehetnek a segítőim.

Andreas Möller: Öt perc alatt döntöttem
– Nagyon örülök, hogy itt lehetek – mondta a világ és Európa-bajnok, BL-győztes Anrdeas Möller – Be kell vallanom, óriási meglepetés számomra, hogy milyen profi körülmények között készülhet a válogatott Telkiben. Izgalmas feladatok és kihívások állnak előttünk. Szeretnék mindenkit minél gyorsabban megismerni. Elsősorban azért vagyok itt, hogy Bernd Storckot támogassam. Persze, adódik a kérdés, hogy mit lehet alig két hét alatt megtanítani a játékosoknak, de fontosnak tartom kijelenteni, itt egyik játékost sem kell futballozni tanítani. Itt már csak finomításokon, csapatjátékon és mentális felkészítésen van a hangsúly. A játékosok hozzáállása nagyon rendben van, ezt örömmel tapasztaltam.  Amikor Storck felhívott, azt mondta: Andi, két mérkőzés vár ránk, segítesz. Öt percem volt válaszolni, és természetesen nem mondhattam nemet.

Bár az NB I-es bajnokság hétvégi elhalasztása miatt egy héttel többet készülhet a magyar válogatott, adódik a kérdés, Norvégia ellen hány Magyarországon szereplő játékos lehet majd a pályán.
– A csapat nagyjából már a fejemben van. Sajnos egy nagyon fontos embert ki kell „cserélnünk”, hiszen Juhász Roland sárgalapjai miatt nem lehet velünk az első meccsen, de már látom a fejemben a csapatot, és látom a fejemben egyenként a játékosokat és feladatukat is.


Storck zárásként elmondta, nem szeretne belemenni abba, melyik csapat jobb, de szerinte az látszik, hogy a magyar csapat konkurencia-képes, látszik, hogy tudunk gólokat lőni. Az, hogy a ki-ki mérkőzésből ki jön ki jobban, 12-én és 15-én kiderül.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek