EUR: 335,80 Ft
CHF: 316,18 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Sport

Bernd Storck: Még mindig Norvégia az esélyes!

A majd három hónapja egyetlen bajnoki mérkőzésen sem játszó Kleinheisler László góljával a magyar labdarúgó válogatott 1-0-ra győzni tudott Norvégiában, Európa-bajnoki pótselejtezőn. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint ennek ellenére még így is a norvégok az esélyesebbek.

DSCF9725

Storck elégedett volt a csapattal, de tudja, még hátra van egy nehéz visszavágó (Fotó: Fehér György)

– A mai győzelem nem azt jelenti, hogy ott lennénk a franciaországi Eb-n – hangsúlyozta Bernd Storck. – Ennek a párosításnak még mindig Norvégia az esélyese, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk vasárnap. Persze, azt nem szabad letagadni, nagy sikert értünk el. Fegyelmezetten játszottunk, az elején szerencsések voltunk, Király Gábor nagyot védett, és aztán belejöttünk a játékba, szép gólt szereztünk. A második félidőben aztán sokat kellett védekeznünk, de még így is lőhettünk volna gólt. Szenzációsan teljesített az egész csapat.


Nem lehetett elmenni szó nélkül a győztes gól szerzője, Kleinheisler László mellett, hiszen mindenki meglepődött azon, hogy a fiatal játékos egyáltalán bekerült a válogatott keretébe.

– Engem nem lepett meg Kleinheisler teljesítménye, láttam az U21-es válogatottban, láttam az edzéseken. Nem érdekel, hogy miért nem játszik a klubjában, mert nagyszerűen teljesített – mondta Storck a találkozó utáni sajtótájékoztató.


Egy elmaradt interjú

Egyáltalán nem túlzás, hogy Kleinhesler Lászlóról az elmúlt időben akkor esett szó, amikor szinte mindenki azt kritizálta, hogyan kerülhetett be a válogatott keretbe. Aztán Kleinheisler nemhogy a keretbe, de a kezdő csapatba is bekerült, és mint a magyar népmesében: ő lőtte a mérkőzés egyetlen gólját. Itt tehát most egy győztes gólszerzővel készített interjúnak kellene állnia, de…
Ez az interjú nem születhetett meg, mert Kleinheisler László nem jelent meg az interjúk készítésére kijelölt területen.
Hogy miért nem, azt nem tudjuk. Persze, lehet, hogy ennek megvan az oka. Reméljük, megtudjuk. És reméljük, lesz még alkalom Kleinheislerrel interjút készíteni.

Király Gábor Oslóban ünnepelte 100. válogatottságát, ám a kiváló kapus nem tudott felhőtlenül örülni.
– A mérkőzés előtt tudtuk meg, hogy Fülöp Márton 32 évesen elhunyt. Lesújtó, szomorú hír volt, szerencsére a csapat túl tudta tenni magát a sokkon.  Ezt a sikert azonban nem kell túl lihegni. Nem kell hurrráhangulatot kelteni, elég csak a jó hangulat. Fizikálisan rendbe kell, hogy tegyük magunkat a visszavágóra.

A legnagyobb magyar sztár azonban nem a mostani válogatott tagjai voltak az olsói stadion interjú zónájában.
Magyar és norvég újságírók és tv-stábok is Kovács Péterrel akartak interjút készíteni.  Ez nem is csoda, hiszen a hazánkban elfelejtett játékos Norvégiában mindent megnyert, amit meg lehet nyerni, sőt, ő a norvég bajnokság történelmének legeredményesebb külföldi játékosa.

– Nagyon gyengén játszottak a norvégok, a magyarok szervezettsége viszont meglepett. Most már óriási esélye van a magyar csapatnak arra, hogy kijusson az Eb-re. És hogy ez vörös hajú srác rúgta a gólt? Na az nem lepett meg – Kovács mondta viccesen.

DSCF9729

Mindenki Kovács Péterrel akart interjút csinálni (Fotó: Fehér György)

Kapcsolódó Cikkek