EUR: 337,46 Ft
CHF: 318,22 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XIV.kerület

Bezár a PeCsa bazár, de kinyitott a Kultúrzsibi

PeCSaMég november végéig látogatható hétvégenként a Petőfi Csarnok kultikus bolhapiaca, ahol a gumicukortól kezdve a porcelánbabákon és a 16 milliméteres retro pornófimeken keresztül a különleges relikviákig szinte minden megtalálható. Közben a Dürer Kertben ismét megnyílt a Kultúrzsibi, ahol vasárnaponként antik- és retro vásár van, vagyis Zugló nem marad bazár nélkül.

bolha_1

Ágnes zsákmánya egy jelenetfotó Johnny Weissmüllerrel a legendás Tarzanból

– Most mindent olcsóbban adok, mert november végéig ki akarom árulni, amit az asztalon lát, kedves – kínálta ottjártunkkor portékáját egy asszony. Az asztalon a mai 30–40-es korosztály gyerekkorának emlékei sorakoztak: kopogós pléh csirke, Hofi és Koós kirakós a Macskaduettből, gyöngyös pénztárca, és az asztal alatt is micsoda kincsek: régi Hahota, Kockás és egyéb képregénygyűjtemény! – November végén bezár a PeCsa, ugye tudja? Addig itt leszek. Állítólag utána is lesz helyünk, de még nem tudjuk, hogy hol. Mindenesetre ezt a hangulatot nehéz lesz visszahozni – mutatott körbe.


Kicsit arrébb a ’60-as éveket árulta egy úr. Felpróbáltam egy 55 esztendős, kopott foncsorozású napszemüveget és Brigitte Bardot-nak képzelhettem magam egy pillanatig, de aztán gyorsan kijózanított az antik okuláré ára.

– Hatezer-ötszáz forint – közölte az eladó, úgyhogy nem kötöttünk üzletet. Kicsit arrébb egy retro pornófilmre alkudott valaki, a napfény felé tartva a filmtekercset, hogy ellenőrizze, nem vesz-e zsákbamacskát.


A Városliget másik oldalán is van már retro bazár, hiszen az Erzsébet téri legendás Kultúrzsibi a Dürer Kertben éledt újjá. Minden vasárnap 10 és 16 óra között várják az antik, retro és kortárs tárgyak rajongóit.

 

Kapcsolódó Cikkek