2020. február 17., hétfő
Donát

Életmód

Bloggerek segítségével szépülnek a magyar nők

A magyar nők arcbőrük szépségét fontosabbnak tartják, mint például a dekoltázs vagy a nyak bőrének ápolását, és közel kétharmaduk (72 százalék) évszaktól függetlenül rendszeresen használ bőrápoló kozmetikumokat – derül ki egy friss szépségápolási felmérésből. A kutatás arra kereste a választ, hogyan őrzik bőrük szépségét a magyar hölgyek, és többek között fény derült arra is, hogy vajon a kozmetikus vagy a szépségblogok véleményére hallgatnak-e inkább.

A kérdőívet több száz magyar hölgy töltötte ki, akiknek közel kétharmada évszaktól függetlenül rendszeresen használ bőrápoló kozmetikumokat. 18 százalékuk elsősorban télen, bőrszárazság ellen, 7 százalékuk nyáron, az UV fény elleni védelem miatt, 3 százalék pedig ősszel, a szél általi kifújás elkerülésére alkalmaz különböző emulziókat és szérumokat. A tavasz a legkevésbé kiemelt időszak a bőrápoló kozmetikumok használata szempontjából.


– Télen még a normál bőr is szárazabbá válhat, ilyenkor érdemes gazdagabb, zsírosabb kozmetikumokat választani, és a hideg hónapokban se feledkezzünk meg a fényvédelemről – javasolta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus az FS-felmérés eredményeire reagálva.

A magyar nők harmada (34 százalék) mások véleménye alapján – például szépségblogokat olvasva – dönt a kozmetikumok hatékonysága felől, és mindössze a válaszadók 15 százaléka hallgat e kérdésben kozmetikusára. Kevesen próbálják ki szívesen az újdonságokat akár annak tetszetős csomagolása miatt, és mindössze 7 százalék nyilatkozott úgy, hogy évek óta ugyanazt a terméket használja.

Kapcsolódó Cikkek