2020. február 22., szombat
Gerzson

Extra

Carey Mulligan és Will Smith lett a legjobb színész

Megkezdődött a filmes díjak idei szezonja a Hollywoodi Filmdíjak átadásával: a vasárnap esti Beverly Hills-i gála díjazottjai között volt Carey Mulligan, Will Smith, Ridley Scott és Tom Hooper is.

A brit Mulligan A szüfrazsett (Suffragette) című drámában nyújtott alakításával érdemelte ki a legjobb színésznőnek járó elismerést, Will Smith pedig a Concussion (Agyrázkódás) című film főszerepéért vehette át a legjobb férfi színésznek járó díjat. A megtörtént esetet feldolgozó alkotásban Smith egy törvényszéki patológust alakít, aki először diagnosztizálta a CTE nevet kapott, idővel visszafordíthatatlan leépülést okozó agykárosodást az amerikaifutball-játékosoknál.


A brit producer és rendező, Ridley Scott a Mentőexpedíció (The Martian) című sci-fi drámájáért kapott produceri díjat. A legjobb rendező az Oscar-díjas Tom Hooper lett A dán lány (The Danish Girl) című, transzszexualitással foglalkozó drámájával. A filmben főszerepet játszó Alicia Vikander a legjobb feltörekvő színésznő díját kapta.

A legjobb komikusnak Amy Schumert választották Kész katasztrófa (Dating Queen) című filmjéért, a legjobb mellékszereplő Jane Fonda lett az Ifjúság (Youth) című filmben játszott szerepéért.

Az életműdíjat idén Robert De Niro kapta, az animációs filmek kategóriájában az Agymanókat (Inside Out) választották a legjobbnak.

Az Oscar- és Golden Globe-díjakkal ellentétben a Hollywoodi Filmdíjak esetében nincsenek jelöltek, a kitüntetetteket filmesek egy kis csoportja választja ki.

A 19. alkalommal megrendezett gálán többek közt Dakota Johnson, Russell Crowe, Selena Gomez, Jake Gyllenhaal és Johnny Depp is adott át díjat a színpadon.

Kapcsolódó Cikkek