EUR: 338,36 Ft
CHF: 318,76 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb VI.kerület

Cirkusz lehet a Nyugati mögött

Akár a korábbi kormányzati negyed helyén is felépülhet a Fővárosi Nagycirkusz új épülete. A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) szakemberei az elmúlt napokban tartottak helyszíni szemlét a területen.

– Az új épületnek olyan helyszínt szeretnénk találni, amely forgalmas helyen van, közforgalmi szempontból a leendő épület jól látható, a terület megfelelő méretű, vagyis lakókocsik, kamionok befogadására egyaránt alkalmas, otthont tud adni az artistaképző iskolának, a modern, a klasszikus és az alternatív cirkuszművészeti csoportoknak, de az építkezéshez nem kell fákat kivágni, zöldterületet megbontani, és ahol a lakókörnyezetet sem zavarja a cirkusz működése – összegezte az ideális helyszín ismérveit Fekete Péter, a MACIVA igazgatója az MTI-nek.
Mint mondta, a területen megfelelő mennyiségű tér áll rendelkezésre, hátulról, a Ferdinánd híd felől jól megközelíthető kamionokkal, nincsen lakóövezet a környezetében, vannak olyan, jelenleg üres épületegységek, amelyekben jól el lehet helyezni irodákat vagy kiszolgáló épületegységet.
Bár a miniszteri biztosként is tevékenykedő Fekete Péter szerint a tradíciók miatt a cirkusz legideálisabb helyszíne a Városliget közvetlen környezete lenne, mégis úgy véli, minden lehetőséget meg kell vizsgálni, hogy végül megtalálják a legmegfelelőbb helyszínt.


Budapest, 2015. április 18. Résztvevők a cirkusz világnapja alkalmából tartott városligeti cirkuszparádén a Fővárosi Nagycirkusz előtt 2015. április 18-án. MTI Fotó: Kovács Attila


MTI Fotó: Kovács Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.