2020. február 25., kedd
Mátyás

Sport

Bernd Storck marad a válogatott kapitánya

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke ritkán hív össze sajtótájékoztatót. Most megtette, és ilyenkor mindig valami fontos dolgot jelent be. És egy olyan győzelem után, mint amilyet a magyar labdarúgó válogatott elért, mi más is lehetett volna a bejelentés tárgya, minthogy legalább az Eb végégig Bernd Storck marad a szövetségi kapitány.

Budapest, 2015. november 16. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke (j) és Bernd Storck szövetségi kapitány a szövetség elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón az MLSZ székházában 2015. november 16-án. Az Európa-bajnokság végéig Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. MTI Fotó: Illyés Tibor

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Bernd Storck szövetségi kapitány az Európa-bajnokság hivatalos labdájával (MTI Fotó: Illyés Tibor)

– Szóba került Bernd Storck jövője, de nem is lehetett más döntés, minthogy a szakember továbbra is ellátja a szövetségi kapitányi teendőket – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. Hozzátette, Storcknak sportigazgatóként 2018-ig van szerződése, a kapitányi teendőket pedig legalább az EB végéig ellátja. – Persze, utána el kell gondolkodni azon, hogyan tudja ellátni a kapitányi és a sportigazgatói munkáját is egyben. Ehhez biztosan kell majd neki valamilyen segítség.


Szóba került a játékosok premizálása is, amiről a szokásoktól eltérően rendkívül sok információt elárult az MLSZ. – Tizenkét millió eurót kapunk a részvételért, a döntőben ehhez még jöhetnek pluszok. Egyharmadát a játékosok és a stábtagok kapják meg. Összesen 75 játékos volt érintett az elmúlt időszakban.

Bernd Storck: Sallóinak és Szabicsnak találunk helyet a stábban

– Köszönöm az elnök úrnak a bizalmat, örülök, hogy folytathatom a munkát. Az elmúlt hónapokban hoztam néhány kellemetlen és nehéz döntést, de Csányi Sándor mindig mellettem állt, és ez jól esett – mondta Bernd Storck. A szakember hozzátette, fontos a fiatalok szerepe, hiszen az övék a jövő, ő pedig példával szeretett volna elöl járni, és megmutatni, ha a fiatalok jobbak idősebb társaiknál, ők szerepeljenek.
–  Amit elértünk, az a kezdet és semmi több. Csak együtt tudjuk továbbfejleszteni a magyar labdarúgást. Nyitottabbaknak kell lennünk, meg kell néznünk, hogyan dolgoznak a külföldi országokban a fiatalokkal. Nem mondhatjuk azt, hogy már eleve mindent tudunk – mondta a kapitány, de hozzátette, nem csak a fiatalok érdemes a siker.  – De nem szeretnék csak a fiatalokról beszélni. Az idősebb, rutinos játékosok is mindent hozzátettek a sikerhez, nézzük csak meg Király Gábor vagy épp Gera Zoltán játékát.

Természetesen szóba került a válogatott mellett dolgozó stáb jövője is.
– Szeretném folytatni a munkát Andreas Möllerrel, de ezt még meg kell beszélnünk. Sallói Istvánnak és Szabics Imrének is szeretnénk helyet találni a franciaországi Eb-stábban.

Berzi Sándor ehhez hozzátette, volt egy alap, ami már eleve súlyozva volt a kezdő a csere és a kerettag játékosok között, ráadásul a vereségért senki nem kapott egy fillért sem. Az elmúlt időszakban játékosonként mostanra összegyűlt egy összeg, melynek még négyszeresét kapja meg mindenki bónúszként. Ez Berzi szerint azt jelenti, hogy a legtöbbet kereső játékos 40 millió forint körüli összeget kap, míg a legkisebb összeg 1-3 millió forint körül lehet.


Csányi Sándor Egervári Sándor bemutatásakor azt mondta, a 2016-os Eb-ről már nem szabad lemaradnia a csapatnak, most, bár ígérni nem ígért semmit, abbéli reményét fejezte ki, hogy a csapat mostantól állandó szereplője lesz az Európa-bajnokságoknak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek