2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Sport

Csányi Sándor: Nem sztáredzőt, hanem jó edzőt kerestünk!

Amint az a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező sikeres megvívása után várható volt, Csányi Sándor bejelentette, hogy Bernd Storck az Európa-bajnokság végéig szövetségi kapitány marad. Az MLSZ elnöke a Lokál néhány kérdésére is válaszolt.

– Nem sztár-, hanem jó edzőt kerestünk szövetségi kapitánynak – mondta lapunknak Csányi Sándor arra a felvetésre, hogy a pótselejtező megnyerése után szóba került-e, hogy az Eb-re könnyebb lenne egy ismert, sztáredzőt szerződtetni a csapat élére. – Bernd Storck bizonyított, kijuttatta a csapatot az Eb-re, és megegyeztünk vele, hogy sportigazgatói állása mellett a kontinensviadal végéig szövetségi kapitány is marad – mondta az MLSZ elnöke.


Budapest, 2015. november 16. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke (j) és Bernd Storck szövetségi kapitány a szövetség elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón az MLSZ székházában 2015. november 16-án. Az Európa-bajnokság végéig Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. MTI Fotó: Illyés Tibor

Csányi Sándor és Bernd Storck a franciaországi Európa-bajnokság hivatalos labdájával (MTI Fotó: Illyés Tibor)

– Természetesen láttam, hallottam, olvastam az elmúlt időszak negatív kritikáit, de azt is tudtam, ezek nem Bernd Storck személyének szóltak, hanem a magyar futballért aggódó hangok voltak. Azt hiszem, nem mindennapi tettet hajtottunk végre, hiszen talán világviszonylatban sincs még egy csapat, amely úgy jutott el egy világversenyre, hogy közben három különböző stáb dolgozott a játékosokkal – mondta Csányi, hozzátéve, hogy Pintér Attilának is köszönet jár, de ennek a csapatnak az alapjait Dárdai Pál tette le, amire Bernd Storck tökéletesen építkezett.

Kapcsolódó Cikkek