2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XXII.kerület

Cseh Laci is szakmázott a Kempelenben

Kempelen szakmai diákokkal22

Együtt a sztárok és a diákok a tornateremben

A Kempelen Farkas Gimnázium hagyományos szakmai napjára idén is sokféle területről érkeztek vendégek, hogy „szakmájukról” beszéljenek a diákoknak, akik a személyes találkozáson keresztül is kedvet kaphattak egy-egy tevékenység műveléséhez. A kempelenesekhez Cseh László is ellátogatott.

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok a tornatermi parádéra nem tudott odaérni az edzésről, de a fiataloknak tartott előadáson már várta az érdeklődőket. A kilencvenötszörös magyar bajnok úszó, aki nyáron 200 méter pillangón lett a világ legjobbja, elárulta a diákoknak, hogy az utolsó három tempó alatt már nem vett levegőt.


– Az már halálos tud lenni, de sikerült. Vannak még tartalékaim, például a rajtban. Ezen dolgozunk Rióig – mesélte. Cseh Laci a diákok kérdésére azt is elárulta, vissza szokta nézni az úszásait, és mindig úgy átéli, hogy azon veszi észre magát, hogy izgul: mi lesz a vége. Hozzátette, nagyon jól érzi magát új helyén, a törökbálinti uszodában, ahol nagyon sok pozitív, motiváló hatás éri.

Kempelen Cseh Laci diákokkal22

Cseh Laci készül még pár nagy dobásra

– Szeretek ide járni, nagyon jó a társaság és a felkészítő csapat is. Igazából az kellene, hogy minden versenyző megkaphassa ezt a hátteret. Itt jól érezzük magunkat, jó lemenni az uszodába, és nagyon komoly szakmai munkát tudunk végezni. Megújultam, és akik már leírtak, vagy úgy gondolják, kiöregedtem, azoknak üzenem: készülök még pár nagy dobásra.


Az úszófenomén mellett Hipszki Lili tengerbiológus, két kempelenes öregdiák: Csere Gáspár, a BEAC válogatott hosszútávfutója és Dani Áron, a BEAC középtávfutója, Kiss Norbert kamionversenyző, Karsay Ferenc polgármester, a bébiúszás hazai meghonosítója, Karsay Dóra úszásoktató és lánya, Korcsok Beáta phd-s etológia- és robotikahallgató, Kőhalmi Zoltán Karinthy-gyűrűs humorista, Rajkai Zoltán színművész, Sáry Bánk zeneszerző, Scherer Péter színművész, Szántó Dávid sportriporter, Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere, Varasdy Dávid és a BUMM! Budaörsi Ütőegyüttes és Csiszár Katalin a Rózsavölgyi Csokoládé Kft.-től, valamint a katasztrófavédelem egyik alakulata fogadta el a tanárok és a diákok meghívását.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.