EUR: 338,01 Ft
CHF: 318,44 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb V.kerület

Díszpolgár lett Eszenyi Enikő

Az V. kerületi önkormányzat díszpolgári címet és Arany Érdemkeresztet adományozott Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőnek, rendezőnek, a Vígszínház igazgatójának. Eszenyi Enikő ezer szállal kötődik az V. kerülethez, hiszen a Pesti Színház a Vígszínház belvárosi játszóhelye, Budapest ötödik legnagyobb színháza, ahol Eszenyi Enikő rendszeresen játszik és rendez is. Október 23-án éppen itt, a Pesti Színházban mutatták be legújabb rendezését, a Találkozást, Nádas Péter katartikus drámáját.

– Eszenyi Enikő színésznőként A testőr, a Mikve és A vágy villamosa című előadásokban látható a Pestiben – írja honlapján a Vígszínház. A Pesti Színház, amely 1967-ben nyílt meg a belváros szívében, nemcsak az V. kerület egyik legfontosabb kulturális intézménye, hanem a fővárosé, sőt az országé is. Évente több mint százezren látogatják, gazdag repertoárján igényes klasszikus és kortárs, magyar és külföldi darabok szerepelnek.


eszenyi

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester adta át a kitüntetést Eszenyi Enikőnek fotó:facebook

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.