EUR: 338,06 Ft
CHF: 318,61 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XIII.kerület

Eddig negyven védett épület újult meg a kerületben

Az értékvédelmi támogatás révén az évek során közel 40 épület újult meg részben vagy teljesen a kerületben, melyre nyolc év alatt 62,5 millió forintnyi támogatási összeget ítélt oda az önkormányzat. A pályázati lehetőség mind ismertebb és népszerűbb a kerületi lakosság körében, egyre többen jelentkeznek évről évre. Most még többen tehetik ezt meg, hiszen az elmúlt nyolc év tapasztalatai alapján módosították a védett építészeti értékek megőrzésének támogatásáról szóló önkormányzati rendeletet.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a változtatások közt szerepel például, hogy a világörökségi területen található és ezért kiemelt építészeti értékek támogatása vált lehetővé. A jövőben pályázhatnak olyan, a védett értékek közül is kiemelkedő építészeti értéket képviselő épületek is, melyek felújítása nagyobb volumenű, ezért a pályázat elbírálása során a támogatási kereten belül az elnyerhető összeg felső határa indokolt esetben megemelhetővé vált, az önerő mértékének megtartásával.


Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.