2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XIII.kerület

Ékszerek, művészi szinten

A spanyol ékszerkészítő, Jordi Aparicio ingyenes kiállítása nyílt az Újlipótvárosban, a Filter Galériában az ékszerek éjszakáján. Kárpáti Róbert, a galéria tulajdonosa a Lokálnak elmondta, féléves szervezés előzte meg a megnyitót.

Jordi Aparicio ékszerkiállításának megnyitója Filter Galéria a Pozsonyi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

A megnyitón a hölgyek előszeretettel válogattak az ékszerek között (Fotó: Sáfár Tibor)

Jordi Aparicio munkáiban azokat az anyagokat használja, amelyekkel szülei műhelyében találkozott: ezüstöt, aranyat, gyémántot és más különleges anyagokat.


És hogyan került Magyarországra?

– Jordi ugyan Barcelonában él, de az Erasmus programnak köszönhetően hosszabb időt tölthetett Budapesten. Két tanára bemutatta nekem, és rögtön feltűnt, hogy egy tehetséges művésszel hozott össze a sors – mondta a Lokálnak Kárpári Róbert, a Filter Galéria tulajdonosa. – Amíg itt volt, több alkalommal találkoztunk, aztán amikor visszament Spanyolországba, felvetődött, hogy az ékszerek éjszakáján nyissunk egy közös kiállítást.

Jordi Aparicio ékszerkiállításának megnyitója Filter Galéria a Pozsonyi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

De nem csak a nőket, a férfiakat is érdekelték az ékszerek ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint azt Kárpáti Róbert elmondta, az elképzelést majd féléves előkészítő munka követte, aminek köszönhetően létrejött a kiállítás.
– Jordi kifejezetten erre a kiállításra készített ékszereket, de látható olyan mesterműve is, amely nemzetközi díjat kapott.

A kiállítás december 11-éig ingyen megtekinthető a galériában.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.