EUR: 339,18 Ft
CHF: 318,31 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb III.kerület

Élesíthetjük a korcsolyákat!

Felkészülten várja a hideg évszakot Óbuda, már ami a téli sportokat illeti. Ha minden jól megy, e hét végén két helyszínen is megnyílnak a korcsolyapályák.

Műjégpálya és karácsonyi vásár építés az óbudai Főtéren ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az utolsó simítások a Fő téren (Fotó: Sáfár Tibor)


Idén is jégpályákkal köszöntik a telet a III. kerületben. A tervek szerint szombaton két helyszínen is megnyílnak a kapuk a siklani vágyók előtt: a Fő téren kialakított felület 375 négyzetméteren várja a korcsolyázókat, míg a Csobánka téri valamivel kisebb, 300 négyzetméteres. Az óbudai önkormányzat a Lokál érdeklődésére elmondta, a jégpályák használata mindenki számára ingyenes, sőt, a helyszíneken a megadott időpontokban (a Fő téren szerdánként 9–11 óra között, szombatonként 8–10 óra között, a Csobánka téren csütörtökönként 9–11 óra között, vasárnap pedig 8–10 óra között) ingyenes oktatás is lesz.
Azoknak sem kell megijedniük, akiknek nincs kellő felszerelésük egy jó csúszkáláshoz, a jégpályák közelében ugyanis korcsolyabérlésre is van lehetőség. Ez felnőtteknek 600, gyermekeknek 400 forintba kerül.
Arra a kérdésre, mekkora összeget emészt fel a felületek kialakítása, illetve üzemeltetése, az önkormányzat nem tudott pontos összeget mondani, annyit azonban elárultak, a ráfordítások abszolút megérik, hiszen csak a Fő téren tavaly 47 ezren szálltak jégre, a Csobánka téren pedig további 40 ezren.

Kapcsolódó Cikkek