EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Külföld

Elhunyt a Batmobil tervezője

Élete 90. évében elhunyt George Barris, legendás televíziós és filmes autók, többek közt a Batmobil és a Knight Rider K.I.T.T.-jének tervezője.

Barris csütörtökön, álmában hunyt el otthonában, alig két héttel születésnapja előtt. Hollywood autótervezőjének keze munkáját dicséri a Batman televíziós sorozat legendás Batmobilja, a 70-es években Starsky és Hutch autóját is ő tervezte.

Nevéhez fűződik a 80-as években nagy sikerű Knight Rider filmsorozat K.I.T.T.-jének és társainak elkészítése. Később a Turbócsapat tagjai is az általa tervezett autókban utaztak.

George Barrisnek saját műhelye is volt, amelyben privát megbízóknak is készített autókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell

  Orbán Viktor: ambíciózus Európához ambíciózus költségvetés kell

  Nem fogadható el, hogy négy nettó befizető ország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svédország – Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének 1,074 százalékról szóló ajánlatát elutasítva – továbbra is bruttó nemzeti jövedelmük (GNI) 1 százalékát fizetné be az uniós költségvetésbe.

 • Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

  Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

  A stabil államháztartási rendszert, az államadósság jelentős csökkentését és az eredményes gazdaságpolitikát kiemelve javította Magyarországra vonatkozó deviza- és forintadósság minősítését a Japan Credit Rating Agency (JCRA) intézet.

 • Hatalmas zavargások Ukrajnában! Nem akarnak koronavírusos betegeket a falu lakói

  Hatalmas zavargások Ukrajnában! Nem akarnak koronavírusos betegeket a falu lakói

  Kilenc rendőr megsebesült, és 24 embert őrizetbe vettek a hatóságok csütörtök este, amikor zavargásba torkollott a helybeliek tiltakozása egy kelet-ukrajnai településen amiatt, hogy a hatóságok falujuk szanatóriumában akarják elhelyezni el a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból elhozott 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt.