EUR: 336,99 Ft
CHF: 317,21 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Béren kivüli juttatás

Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért

A pályázat révén idén nyáron 10 héten keresztül közel 3 ezer 8-14 év közötti kárpátaljai magyar gyermek táborozhatott az anyaországban. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány számukra ‒ sok színes program mellett ‒ fővárosi kirándulás során Országház-látogatást is szervezett.

Magyarország Kormánya ezzel a lehetőséggel is támogatta a krízishelyzetben élő kárpátaljai magyar családokat. Határokon átnyúló, új barátságok születtek, a fiatalok remekül érezték magukat, egyöntetű véleményük szerint a legjobb a táborban az volt, hogy anyaországi és kárpátaljai magyar diákokkal lehetett ismerkedni.


A sikeres kezdeményezés folytatódik, így a jövőben is várja a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az anyaországi üdülésre azokat a kárpátaljai magyar gyermekeket, akik idén nyáron nem jutottak el a zánkai Erzsébet Táborba az “Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért” pályázat keretében.

Erzsébet-program, üdülés, Kárpátalja, 2015 (fotó: MTI)

Nem unatkoztak a nyáron

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.