2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Külföld

Fegyveresek túszokat ejtettek Franciaországban

Fegyveresek túszokat ejtettek kedden egy észak-franciaországi településen, a belga határhoz közeli Roubaix-ban, de a hatóságok szerint nem terrorakcióról van szó.

Rendőrségi és a város polgármesteri hivatalából származó források szerint egy vagy két fegyveres tart fogva két embert egy roubaix-i otthonban. A környéket lezárták, a helyszínre kiérkeztek a rendőrség különleges egységei is.


Az incidensnek mindazonáltal nincs köze a november 13-ai párizsi terrortámadásokhoz. “Úgy tűnik, ez nem terroristatámadás, hanem rablás” – közölte egy rendőrségi forrás a Reuters hírügynökséggel.

A hatósági források szerint három fegyveres az esti órákban tört be egy családi házba a Lille közelében lévő településen. A hatóságok riasztást kaptak a betörésről, és a helyszínre kiérkező rendőrök tűzpárbajba keveredtek a fegyveresekkel.

Az első hírek arról szóltak, hogy többen megsebesültek, de később ez már nem szerepelt a hírügynökségi tudósításokban. A betörők egyikét elfogták a rendőrök.

A ház két lakója a rendőrségi akció közben elmenekült a betörők elől, de két másik embert túszul ejtettek a fegyveresek. Az egyik túsz a családfő, aki egy helyi bankfiók igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek