EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb

Félnek a balszerencsétől a babonás sztárok

A szürke mackónadrág szerencsét hoz, a hármas mikrofon viszont a legnagyobb ellenség − a hírességek sem különböznek annyira egy átlagembertől, hiszen nekik is megvannak a saját babonáik, amivel meg akarják nyerni Fortuna kegyeit.

Király Gábor és a szürke mackó


A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar válogatott kapusát, Király Gábort már nem is tudnánk elképzelni szürke melegítőalsója nélkül. A nadrágot a kilencvenes években viselte először, és azóta már több mint százszor volt rajta, persze nem ugyanaz a darab. A mackó a védjegyévé vált, és a szurkolók is követik a babonáját: amíg a Leverkusenben játszott, a kemény mag szürke mackóban ment el a meccsekre.

− A Haladásból indult a szürke nadrág, mondhatom, bejárta Európát, az európai labdarúgást, a következő pár évben sem válok meg tőle, továbbra is hordani fogom − mondta a kapus.


Debrecen, 2015. június 5. Király Gábor kapus a Magyarország - Litvánia barátságos labdarúgó-mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. június 5-én. A magyar válogatott 4-0-ra győzött. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Iszak Eszti szerencsekarkötővel védi magát

Nagyon babonás vagyok − mesélte korábban a műsorvezető. − Ezért van rajtam szerencsét hozó karkötő is. Míg Magyarországon a babona szerint fehéret kell fogni, ha mentőautót látunk, Japánban azt mondják, hogy csak akkor nem ér balszerencse, ha a hüvelykujjunkat bedugjuk a tenyerünkbe, amíg el nem megy a mentő. Ezért én a kettőt variálom. Mondtam is az ismerőseimnek, hogy ne mondjanak már több babonát, mert mindegyiket a magaménak érzem.

iszak_e

 

 

Tóth Gabi fél a hármas mikrofontól

Egy igazi babonám van: sohasem énekelek a hármas mikrofonba. Ha ezt kapom a fellépéseknél, inkább visszaadom. Ennek az az oka, hogy amikor a tehetségkutatóban énekeltem, és a hármas mikrofont adták oda, mindig szerencsétlenül jártam.

 

toth gabi foto:TV2

Kapcsolódó Cikkek