EUR: 339,49 Ft
CHF: 319,48 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XV.kerület

Feribá egyenesen a piacról

Újpalotai piac kiszállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Az ötletgazda, Farkas Ferenc (Fotó: Máté Krisztián)

Úgy ismeri az újpalotai piacot, mint a tenyerét Farkas Ferenc, hiszen évek óta üzemelteti itt kisboltját. Feleségével azt tapasztalták, hogy rengeteg olyan idősebb vásárló van, aki bár szeretne, nem tud mindennap piacozni. Összefogta hát a helyi kofákat, kereskedőket, és kollégájával, Kovács Attilával elkezdte építgetni a Feribá hálózatot, amelynek az a lényege, hogy bevásárolnak és házhoz is szállítják az árut.

– Egyelőre még nagyon az elején járunk, hiszen csak néhány hete indultunk –magyarázta a Lokál munkatársainak Farkas Ferenc, miközben mosolyogva körbevezetett bennünket a piacon, és kollégájával megmutatta, hogyan is néz ki élesben, amikor elindul a vásárlás. – Három helyen vesszük fel a rendelést: online, telefonon és a piacon, az ügyfélponton. A terv az, hogy a megrendelő pontosan ki tudja majd választani, melyik árut melyik eladótól szeretné megrendelni, az egész piac területéről.


Újpalotai piac kiszállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Kiszállítás előtti tanácskozás a hentesnél (Fotó: Máté Krisztián)

A piacfelügyelőség is pártolja  a kezdeményezést, és remélhetőleg egyre többen csatlakoznak. Egyelőre savanyúságot, gyümölcsöt és húst biztosan lehet rendelni. Az egész vállalkozás egyébként bizalmi alapú, hiszen a „futár” gyakorlatilag házhoz megy, és saját kezűleg válogatja ki az árut. Az idősebbek mellett a kismamákra is számítanak, sőt a nagy karácsonyi bevásárlást is érdemes lehet így intézni, és meg lehet úszni a tömeget.

Újpalotai piac kiszállítás (Fotó: Máté Krisztián)

Csak szép gyümölcs kerül a pakkba (Fotó: Máté Krisztián)

– Ragyogó ötlet! – lelkendezett Erzsike néni, amikor elmondtuk neki a Feribá szolgáltatás lényegét. – Bizony, nem mindig tudok kijönni vásárolni a reumám miatt. Ha pedig a fiatalember, aki kihozza, amit kértem, még el is beszélget velem, akkor a piaci hangulatot sem kell nélkülözni – kacsintott fiatalosan.


– A munka és a gyerekek mellett nem jut idő piacra járni, de a vasárnapi ebédnél hiányoznak a piacról beszerzett hozzávalók. Mostantól ez másképp lesz – bizakodott Veronika.

Kapcsolódó Cikkek