2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Extra

Fertőző Hollywood

Charlie Sheen az egész világot megdöbbentette, amikor bevallotta, hogy négy éve HIV-fertőzött. Volt szexpartnerei azzal vádolják, hogy Sheen elhallgatta előlük betegségét, ezért azonnal ügyvédhez fordultak. Nem a színész az egyetlen híresség, akinek komoly fertőző betegséggel kell megküzdenie.

Pamela Anderson – kigyógyult a hepatitis C-ből


A szőke bombázó egy szexi képpel tudatta a napokban a rajongóival a hírt, hogy kigyógyult a hepatitis C-fertőzésből. A hírek szerint az augusztusban elkezdett kísérleti kezelésnek köszönheti a gyógyulást. A Baywatch egykori sztárja 2002-ben tudta meg, hogy beteg, miután volt férjével közös tűt használtak tetoválásukhoz. Bár sokan még mindig gyógyíthatatlan betegségnek tartják a hepatitis C-t, dr. Bense Tamás szerint az utóbbi években rengeteget fejlődtek a májbetegségekkel kapcsolatos kezelések, így valóban kigyógyulhatott ebből a betegségből a színésznő.

Malibu, 2008. július 25. Pamela ANDERSON amerikai színésznő malibui otthonában 2008. július 23-án. (MTI/AP/Matt Sayles)

(MTI/AP/Matt Sayles)

 

Magic Johnson – 25 éve él HIV-fertőzéssel


Az ismert kosaras, Magic Johnson 1991-ben tudta meg a Lakers orvosától, hogy HIV-pozitív. A sztársportolóra épp biztosítást akartak kötni, ezért komoly orvosi vizsgálatoknak vetették alá, ekkor derült ki betegsége. Johnson nem titkolózott négy évig, mint Charlie Sheen: egy héttel a vizsgálat után sajtótájékoztatón jelentette be a diagnózist. Abban az időszakban épp terhes volt a felesége, de szerencsére sem ő, sem a pici nem kapta el a kórt. „Meglátjátok győzni fogok” – mondta a kosaras, aki közel huszonöt éve él a betegséggel.

Nov. 16, 2011 - Kitchener, Ontario, Canada - Basketball legend Erwin ''Magic'' Johnson speaks at W.E Day at The Aud Area in Kitchener, Ontario, Canada, on Wednesday, November 16, 2011..., Image: 107508697, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Erwin „Magic” Johnson

 

Michael Douglas – HPV okozta a gégerákját

Douglas sosem titkolta, hogy orális szex útján kapta el a HPV-t (humán papillomavírus), ami a nőknél méhnyakrákot, a férfiaknál gége- vagy torokrákot okozhat. A színésznél gégerákot diagnosztizáltak, ám a sajtóhírek szerint 2011-ben a kezelések hatására eltűntek a rákos sejtek a szervezetéből, Douglas pedig azóta is egészséges.

Sept. 20, 2010 - New York, NY, USA - Michael Douglas at the New York Premiere of : 'Wall Street 2: Money Never Sleeps', Image: 89650672, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Michael Douglas

Freddie Mercury és Gia Carangi – az AIDS áldozatai

A Queen énekese máig az AIDS egyik legismertebb áldozata. Az énekes 1987-ben kaphatta el a vírust és 1991 novemberében halt meg. A zenekar tagjai előtt is sokáig titkolta betegségét, végül utolsó klipjük forgatásakor mindent bevallott. Gia Carangi is az AIDS áldozata, az egyik leggyönyörűbb szupermodell volt, a róla készült filmnek köszönhetően Angelina Jolie még díjat is nyert. A szépség 26 éves korában halt meg.

gia carangi
 

Kapcsolódó Cikkek