EUR: 337,46 Ft
CHF: 318,22 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Külföld

Francia kormányfő: Európa megtelt, meg kell állítani a migránsokat!

Az Európai Uniónak ki kell mondania, hogy nincs mód további migránsok fogadására, és megoldást kell találnia arra, hogy a Szíriából távozókról a szomszédos országokban gondoskodjanak – jelentette ki Manuel Valls francia miniszterelnök, külföldi újságírókkal találkozva, a Süddeutsche Zeitung beszámolója szerint.

A német lap internetes kiadása kivonatosan ismertette Valls kijelentéseit, amelyek kiemelt gondolata, hogy az EU-nak meg kell állítania közel-keleti menekültek beáramlását.


A francia kormányfő utalt arra, hogy a november 13-i párizsi merényletek legkevesebb két elkövetője Görögországon és Szerbián át menekültként érkezett Nyugat-Európába.

“Nem tudunk befogadni Európába több menekültet, ez nem lehetséges” – idézte a Süddeutsche Zeitung Manuel Valls szavait.

A francia szocialista politikus szerint az Európai Unió sorsát az európai határok ellenőrzése dönti el. Ha az európai határokat nem ellenőrzik, akkor “a népek azt fogják mondani, le Európával” – vélekedett Valls a külföldi újságírókkal folytatott beszélgetésén, amelyet hivatalában, a párizsi Matignon palotában tartottak.

Manuel Valls úgy látja: az EU-nak – ahelyett, hogy ellenőrizetlenül engedi be a migránsok ezreit – inkább a Szíriával szomszédos országokkal, Törökországgal, Libanonnal és Jordániával kell megoldást találnia a menekültek ottani befogadására és visszatartására.

“Ennek hiányában Európa kételyt ébreszt, hogy képes-e hatékonyan ellenőrizni határait” – mondta a Süddeutsche Zeitung szerint a francia miniszterelnök.

Kapcsolódó Cikkek