EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Extra

Frei Tamás: Lefogytam, de nem vagyok beteg

Apaként őszintén harcol gyerekei szeretetéért, fontos számára, hogy egy igazi nő intellektuálisan is a partnere legyen és megnyugtatta az egészségéért aggódó rajongókat – Frei Tamás interjút adott a Lokálnak.

– A rajongók szerint nagyon lefogyott, aggódnak az egészségéért…


– Szerencsére semmi bajom. Az utóbbi években valóban fogytam pár kilót, de ez annak köszönhető, hogy egészségesebben élek és sokat sportolok. Egyébként mindig is szikár típusú ember voltam, de nemrég készült rólam néhány nagyon előnytelen fotó. Még a barátaim is felhívtak, hogy remélik, még tíz év múlva sem fogok így kinézni…

Frei Tamás  (Fotó: Máté Krisztián)

Frei Tamás (Fotó: Máté Krisztián)

– Hiú természet?


– Figyelek arra, hogy mit eszem. Fontosnak érzem, hogy ápolt legyek. Nevezhetjük ezt hiúságnak, de nem vagyok egy piperkőc. Figyelek a külsőmre, mert nem szeretnék pocakos pasi lenni, úgyhogy szorgalmasan csinálom a hasizomgyakorlatokat.

– Három ország között ingázik. Hol érzi igazán otthon magát?

– Mindenhol otthon érzem magam: Budapesten, Nizza környékén és Floridában is. Régesrég megtanultam, hogy mindenhol a jót kell keresni és nem azon bánkódni, hogy mi hiányzik onnan.

– Budapesthez a család köti?

– Nem mondhatnám, hisz elváltam, a gyerekek pedig már elég nagyok, ráadásul ők sem csak Magyarországon élnek. Most fognak mind a ketten érettségizni. A kislányom évek óta Koppenhágába jár középiskolába, a kisfiam pedig tavaly velem élt Dublinban, mert ott nyitottunk egy kávézót. Most ismét az édesanyjával van, jövőre pedig, reméljük, egy külföldi egyetemre jár majd.

– Össze lehet tartani egy családot, ha mindenki a világ különböző pontjain él? Aki nem ismeri ezt az életformát, annak ez nagyon furcsa…

– Ez Magyarországon valóban speciálisnak tűnik, de Nyugaton nem. A gyerekeknek fontos a nyelvtudás, és tudják, hogy a világ nagy és érdekes, amit meg kell tapasztalni. A horizont ne érjen véget Hegyeshalomnál. Magyarországon sokszor az ingatlanod köt röghöz, míg külföldön sok a bérlakás, ezért könnyebben költözik az, akinek egy másik városban van munkalehetősége.

Frei Tamás  (Fotó: Máté Krisztián)

Frei Tamás (Fotó: Máté Krisztián)

– A gyerekeinek megmutatja könyveit megjelenés előtt?

– Nem tukmálom rájuk, nem akarom, hogy úgy érezzék, apu könyvét el kell olvasni. Szülőként is úgy érzem, hogy meg kell küzdeni családon belül is a „nézettségi indexért”.

– Könyveiben a női karakterek gyönyörűek, szexisek. Önt mivel lehet levenni a lábáról? Elég, ha egy nő szexi?

– Ma már nem. Nagyon csodálkozom azokon a kapcsolatokon, ahol nagyon nagy a korkülönbség. Ahogy megyünk előre a korban, egyre intellektuálisabbak leszünk. Egyre többet értünk a világból, egyre komplexebbek vagyunk. Fontos, hogy a partnerünk szellemileg is a társunk legyen. Szóval amikor hatvanéves leszek és mondjuk van mellettem egy ötvenéves nő, akkor már tényleg nem a „szexiség” lesz a lényeg. Az összhatás számít, nincs olyan, hogy a szőkéket vagy a barnákat szeretem. Az ápoltság, a rendezettség, a szépség ettől függetlenül fontos. Amikor együtt vacsorázunk és nézem az arcát, szeretni kell a bőrét, az illatát a tapintását is. Ezek az igazán fontos dolgok!

Keretbe:

Több mint százmilliót bukott, mégis 36 milliót adózott

Frei Tamás  (Fotó: Máté Krisztián)

Frei Tamás (Fotó: Máté Krisztián)

Frei Tamás új könyve, az Agrárbárók máris a sikerlisták élén szerepel. Az új kötet az Alexandra kiadónál jelent meg, a korábbi kiadó, az Ulpius csődje miatt. Az egykori tévés nem tagadja, több mint százmilliót bukott.

– Csak magamat okolhatom ezért. Végig úgy voltam a könyvírással, hogy ez a hobbim és nem akartam üzletemberként hozzáállni. Ráadásul a nem létező bevételem után is be kellett fizetnem az adót, körülbelül 36 millió forintot. Az Alexandra kiadótól kaptam a legkorrektebb ajánlatot, így a veszteségem valamelyest mérséklődik majd.

Kapcsolódó Cikkek