2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Sport

Gera Zoltán: Ez az utolsó lehetőségem!

Kilenc évvel ezelőtt játszottunk utoljára tétmeccset Norvégia ellen. Akkor oda-vissza egy “nyolcast gurítottak” nekünk az északiak, míg mi egyetlen gólt tudtunk lőni: Gera Zoltán talált be büntetőből.

– Tisztán emlékszem arra a meccsre, életem egyik legrosszabb válogatottbeli meccse volt – mondta a Lokálnak Gera Zoltán, aki hozzátette, a pótselejtezőn ennél sokkal szebb élményekkel gazdagodna.


– Nem csapom be magam. 36 éves vagyok, tisztában vagyok vele, hogy ez az utolsó lehetőségem, hogy egy Európa-bajnokságon vegyek részt. Ám azt is gondolom, nem szabad túlizgulni a dolgot, hiszen akkor jön a görcsösség, jönnek a rossz megoldások. Azt gondolom, pályafutásom alatt már megtanultam, mit és hogyan kell csinálni egy ilyen meccsen.

Budapest, 2014. november 14. Gera Zoltán (b) örül góljának csapattársa, Dzsudzsák Balázs mellett a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Finnország találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Gera Zoltán a finnek elleni hazai mérkőzésen győztes gólt szerzett. Egy ilyen találatnak most is mindenki örülne (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Gera hozzátette, amikor a Fulhamben játszott, több norvég csapattársa is volt, és bár fizikálisan jól képzett játékosokról van szó, finoman szólva sem bonyolítják túl a játékot.
– Erősen, de egyszerűen futballoznak. Egy-két sémát játszanak, igaz, azt jól csinálják, de nem nagyon tudnak változtatni. Ezt gondolom, a válogatottjuk is pont ilyen.


Gera lényegében az egyetlen olyan játékos a magyar válogatottban, aki játszott már komoly téttel bíró mérkőzésen, amikor 2010-ben a Fulham színeiben Európa Liga-döntőn szerepelt az Atlético Madrid ellen. Adódik tehát a kérdés: felkészülés gyanánt mit tanácsol csapattársainak.
– Azt hogy ne olvassanak újságot. És ezt komolyan mondom. Ilyenkor az a legjobb, hogy függetleníti maguk az ember a külvilágtól, kerüli az újságokat és a szakírók véleményét, mert jobb,ha az ember nem húzza fel magát. Ezért én is szándékosan, ha mondjuk híreket nézek, akkor is csak a közéleti dolgokkal foglalkozom.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek