2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Sport

Győzelemre várva!

Szinte egész nap, folyamatosan érkeztek a magyar szurkolók Oslóba. Mindannyian egyet akarnak. Hogy a magyar válogatott jó eredményt érjen el!

magyar_szurkolok_oslo

Nagy utat tettek meg a magyar csapatért (Fotó: Fehér György)

– Megyünk Franciaországba – jelentette ki egy magyar szurkoló Osló központjába ellentmondást nem tűrő hangon. Merthogy ma délután Osló belvárosában léptem-nyomon bizakodó magyar szurkolókba botlott az ember.


Bizakodó szurkolókba, akik nem győzték részvétüket kifejezni a 32 éves korában tragikusan elhunyt Fülöp Márton családjának.
– Kétszer volt szerencsém vele találkozni, el sem hiszem, hogy ez megtörténhetett. Mindössze 32 éves volt – mondta Péter, aki egyébként Malmőben lakik, de a válogatott kedvéért átruccant Oslóba.

És hogy mit gondol-e sorok szerzője a mérkőzésről?
Nos, azért bárki bármit mond, volt abban valami szürreális abban, hogy míg a norvég kapitány bizonygatja, hogy 16 év után szeretnének ott lenni a labdarúgó Európa-bajnokságon,  addig néhány perccel később az Eb-n 1972 óra nem szereplő magyar csapat kapitánya mindössze nagy lehetőségnek nevezi a mai Eb-pótselejtezőt.


DSCF9699

Norvég-magyar közös szurkolói sálat is lehetett kapni a városban (Fotó: Fehér György)

Persze, ez mit sem számít.
Ahogy Bernd Storck mondta tegnap: minden a pályán dől el.

Be kell vallanom, hogy  amikor Bernd Storck leváltotta az egész edzői stábot, bizony nem fogadtam a szívembe. Azt is igaz viszont, hogy azóta azért több olyan információ is eljutott hozzám, mely alapján azt kell mondanom, bizony én is leváltottam volna a stábot. Mert úgy valóban nehéz lehet dolgozni, hogy amikor a kapitány kitalál, elmond valamit, akkor a stábból arra valaki mindig rákontráz.

 

Gyásznap a magyar futballban

Amíg a magyar válogatott – és mindannyian – a csapat Európa-bajnoki pótselejtezőjére készül, két hír bizony könnyeket csal az emberek szemébe.
Hosszan tartó súlyos betegséget követően csütörtök hajnalban, 32 éves korában elhunyt Fülöp Márton, korábbi magyar válogatott kapus. A labdarúgónál 2013 júniusában rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték, és kemoterápiás kezelésre járt. Betegsége úgy derült ki, hogy még 2013-ban egy mérkőzésen fájdalmat érzett a kezében, és a konzervatív kezelések nem vezettek eredményre. Felkereste Tóth Ferenc kézspecialistát, aki megműtötte. Bár egy éve azt mondta, jól van, a betegség újra előjött, szervezete pedig feladta a harcot.
Ugyancsak ma hagyott itt minket  Várhidi Pál, az Újpest legendás futballistája, az Aranycsapat keretének tagja. A tízszeres válogatott Várhidi Pál tagja volt az 1954-es svájci világbajnokságon ezüstérmes válogatott keretének, az 1960-as római olimpián pedig bronzérmet szerzett a nemzeti együttessel. Vezetőedzőként 1973 és 1980 között négy bajnoki címet szerzett az Újpesti Dózsával. A magyar válogatottban 1954 és 1957 között tíz alkalommal pályára lépő egykori futballista hat nappal ezelőtt töltötte be a 84. életévét.

 

Persze, ettől még nem teszek ki Storck-posztert a szobám falára, sőt, ha kijutunk az Eb-re, akkor sem fogok így cselekedni.

De…

Most, a pótselejtező előtt tényleg minden a német szakember kénye-kedve szerint alakult. Most nem lehet majd másra mutogatni. Most kiderült, mire is képes a szakember.

És tudják mit?
Úgy érzem, nyerünk.
Vagy legalábbis a két meccs alapján mi leszünk a jobbak, és kijutunk az Eb-re.
Aztán lehet, hogy éjjel 11-kor már más lesz a véleményem.

Kapcsolódó Cikkek