EUR: 339,41 Ft
CHF: 319,29 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb II.kerület

Helyieknek itt a Hüvi, Pesthidegkút új szolgáltatóháza!

Régóta vártak a környéken élők arra, amit a most átadott Hűvösvölgyi Szolgáltatóházban megtalálnak. A szolgáltatók és a vendéglátóegységek mellett hamarosan posta és kormányablak is nyílik.

fotók: második kerulet

A helyi környezetbe illő szolgáltatóház várja a Pesthidegkúton élőket

hüvi2

Az egészséges és finom kínálat mellett hamarosan posta és kormányablak is lesz

hüvi átadó2

A Hüvit Láng Zsolt polgármester, Somogyi Tibor, a szolgáltatóház igazgatója, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő adta át

hüvi még2

A szolgáltatóházban a kereskedők nagy része is helyi

A 17 ezres lélekszámú Pesthidegkúton régi igény volt, hogy nagyobb bevásárlás és ügyintézés miatt a lakóknak ne kelljen feleslegesen a belső városrészbe utazniuk. A hidegkútiak mindennapjait könnyíti meg a tavaly októberben elkezdett, csaknem egymilliárdos beruházás, amelyet Láng Zsolt polgármester, Somogyi Tibor, a szolgáltatóház igazgatója, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő most adott át az itt élőknek.


A szolgáltatóházat a környék közkeletű beceneve után nevezték el Hüvinek.

A tulajdonosok maguk is pesthidegkúti kötődésűek, így már a tervezés előtt ismerték a helyiek igényeit, és azt is, milyen épület illik majd a zöld, családias jellegű városrészhez.


– A kétezer négyzetméteres, kétemeletes épület alsó szintje főként a vendéglátásé, az első emeleten pedig a szolgáltatók várják a vásárlókat. A 35 üzlethelyiség bérbeadásánál a környéken élők elvárásához igazodva, célzottan kerestük a vállalkozókat, akik közül sokan a II. kerületi városrész lakói – tudtuk meg Somogyi Tibortól. A szolgáltatóház igazgatója hozzátette, az üzletházban postai kirendeltség is működik majd, és hamarosan ide költözik a Máriaremetei útról a II. kerületi kormányhivatal pesthidegkúti kormányablaka.

Az új irodát a II. kerületi önkormányzat közel 70 millió forintért vásárolta meg és rendezi be. Az üzletházban akadálymentesített lift és mozgólépcső is segíti a közlekedést.
Az avatási ünnepségen elhangzott, hogy a Hüvi megnyitása kapcsolódik a pesthidegkúti városrészközpont megújításához. A területen az önkormányzat évekkel ezelőtt megszüntette a balkáni állapotokat, majd kialakította a nyolcezer négyzetméteres Bánffy György emlékparkot, azt követően pedig korszerűsítette a Máriaremetei út–Hidegkúti út közlekedési csomópontot. Az átalakításba helyi vállalkozókat is bevontak, így épült fel tavaly az új élelmiszer-áruház és a most megnyílt szolgáltatóház is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.