2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XIX.kerület

Hétköznapi hősök – Áginak és Gyöngyinek mások sorsa fontosabb

November 12-én, a szociális munka napján azokat ünneplik, akik mások emberi méltóságáért dolgoznak, segítenek az időseken, rászorulókon. A kispesti önkormányzat két elismerő oklevelet adott át a múlt heti ünnepségen.

A szociális munka napja alkalmából a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat és a Polgármesteri Hivatal szociális munkatársait, valamint a szociális ágazatban tevékenykedő karitatív szervezetek tagjait köszöntötték a Városházán.


Kökényesi Györgyné, a Magyar Vöröskereszt Kispesti Szervezetének vezetője két évtizede dolgozik a civil közéletben, nevéhez fűződik a nappali melegedő és utcai gondozó szolgálat létrehozása, ami a hajléktalanok ellátásában jelent fontos előrelépést. Ruha- és élelmiszersegélyek rendszeres biztosításával segítséget nyújt a megélhetési gondokkal küszködő kerületi embereknek, továbbá komoly szerepet tölt be az egészség megőrzését és helyreállítását célzó programok, akciók bonyolításában, véradások megszervezésében is. Az önkormányzat karitatív tevékenységét, példamutató hozzáállását, kitartását ismerte el.

Szociális Munka Napja díjátadó (Fotó: Máté Krisztián)

Ági nappali melegedőt hozott létre Kispesten (Fotó: Máté Krisztián)

Mester Gyöngyi tizenhat éve kezdett a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központban dolgozni mint szociális asszisztens. Ezt a munkakört három évig töltötte be, majd harmadik, legkisebb gyermeke születését követően főiskolai diplomát szerzett személyügyi szervező szakon. Azóta az aktív korú nem foglalkoztatott személyeknek segít kikerülni a munkanélküliségből. Álláskereső-trénerként számtalan uniós pályázat közreműködője volt. Méltatásában elhangzott, hogy milyen jó érzékkel tudja felszínre hozni az általa felkarolt emberek erősségeit. Az azonos sorsúak számára pedig közösséget építő programokat szervez.

Szociális Munka Napja díjátadó (Fotó: Máté Krisztián)

Gyöngyi három gyerek után is továbbképezte magát, és segíti a munkanélkülieket (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek