EUR: 334,71 Ft
CHF: 314,61 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Sport

Hosszú Katinka: Mindenki maga alakítja a szerencséjét

Hosszú Katinka valóban Iron Lady: fáradhatatlan és végsőkig küzd a céljaiért. Nemrég mutatta be második motivációs könyvét és nevét adta egy táplálékkiegészítő-csomaghoz is. A következő hetekben egy percre sem áll le, hisz az ország különböző pontjain találkozik majd a rajongókkal.

Budapest, 2015. január 11. Hosszú Katinka úszónő Budapesten 2015. január 10-én. Az úszónő 2014-ben öt világrekordot állított fel, hat Európa-bajnoki érmet (közte három egyéni aranyat), 68 világkupa-érmet (közte 51 aranyat) szerzett, 122 győzelemmel ő vezeti a vk-történet örökranglistáját. Tavaly elnyerte a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) az év legjobb női úszójának járó elismerését, Magyarországion év legjobb női sportolója lett és a Figyelő gazdasági hetilap első alkalommal neki ítélte Év Embere díját. MTI Fotó: Kovács Anikó

Hosszú Katinka
MTI Fotó: Kovács Anikó

Mindig arra gondolok, hogy csak a kemény munka fizetődik ki – kezdte a Lokálnak Hosszú Katinka világbajnok úszó.


– Ha úgy is érzem, hogy a padlón vagyok, akkor sem adom fel, még keményebben dolgozom! Különben úgy érezném, hogy valamit nem tettem meg a céljaimért. Azzal is tisztában vagyok, nem biztos, hogy a befektetett munka eredménye akkor lesz meg, amikor szeretnénk. Lehet, hogy csak később, de az biztos, hogy nem küzdöttünk hiába – mondta határozottan Katinka, akit persze arról is kérdeztünk, hogy mennyire tartja magát szerencsésnek.

– Éppen valamelyik nap beszéltünk erről a férjemmel, Shane-nel. Arról filozofáltunk, hogy a szerencse vagy mi magunk alakítjuk-e a sorsunkat. Vajon mindenkinek vannak lehetőségei, vagy csak azoknak, akik hajtanak érte? Én mindenesetre azt mondom, hogy mindenki maga alakítja a szerencséjét, ebben hiszek. Sosem gondoltam volna, hogy könyvet írok majd, és lám, már a másodiknál tartok. A rajongók pedig elképesztőek, akár órákon át várnak, hogy találkozzanak velem, az a minimum, hogy értük is küzdök a versenyeken – tette hozzá Katinka, akinek egyetlen fontos babonája van: mindig feketére festi a körmeit a fontosabb versenyek előtt. Reméljük, jövőre a riói olimpián is szerencsét hoz majd neki!

Kapcsolódó Cikkek