EUR: 337,34 Ft
CHF: 318,04 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Extra

Hujber Feri: Végre meg tudok bocsátani magamnak

A zűrös életű színész mindig is kendőzetlen őszinteséggel beszélt érzéseiről és múltjáról. Most, amikor épp az életéről szóló egyszemélyes darabot próbálja, ismét felszakadtak a régi sebek, Feri pedig kénytelen újra szembenézni tragikus gyerekkorával, öntörvényűségével, alkoholizmusával és dühkitöréseivel, melyeket sokszor neje és gyermekei is végigéltek.

Hujber Ferenc (Fotó: Máté Krisztián)

Hujber Ferenc (Fotó: Máté Krisztián)

Hazánkban egyedülálló show-ra készül Hujber Ferenc. A színész élete első negyven évét készül megjeleníteni a Negyvenen vagyok című one man show-ban, melyben minden szereplőt ő maga fog alakítani.


Hujber Ferenc színész   (Fotó: Máté Krisztián)– Az első hetekben sokat sírtam, rendkívül megviselt a próbafolyamat, ezen a feleségem segítségével jutottam át. Úgy kezdtük az előkészületeket, hogy egy hétig meséltem az életemet az alkotóknak. A szüleimmel remek volt a viszonyom, de a gyerekkorom még így is nagyon kemény volt. A korszak, a kulturális sivárság és a kommunizmus nem egy ilyen hiperaktív, kezelhetetlen gyereknek volt kitalálva, akit gyűlöltek a tanárok. Nemegyszer előfordult, hogy bántalmaztak minket az iskolában.  A legutóbbi kórházi kezelésem után vettem rá magam, hogy pszichológus segítségével próbáljam feldolgozni az akkori történéseket és talán végre eljutottam oda, hogy mind nekik, mind magamnak meg tudtam bocsátani – mesélte a színész.

Színészi pályájának indulását is botrányok kísérték. A Vígszínházhoz szerződött, de alig pár évad után távozott, nehezen kezelhető és összeférhetetlen személyisége miatt. Később azt is bevallotta, hogy színészdiplomáját másolta, sőt korábban az érettségijét is csak megvásárolta.


– Nem tudok disztingválni, ezért is félnek tőlem. Bárkit elzavarok a francba. Engem soha nem lehetett berakni egy kőszínházi társulatba, hisz, ahonnan lehetett, kirúgattam magam. Mindeközben mára a szabadúszó életforma is félelmetes számomra, hiszen a gyerekeim és a feleségem biztonságáért felelősséggel tartozom. Talán elkezdtem kicsit lenyugodni, de a mai napig „más az elbírálásom” a szakmában. A Negyvenen vagyok stábjában is rengetegen dolgoznak azon, hogy ne csak annyi látszódjon belőlem, hogy egy kötözködő állat vagyok – mesélte Feri.

Hujber Ferenc színész   (Fotó: Máté Krisztián)A darabban fontos szerepet kap Hujber Feri utóbbi egy-két éve: többek között alkoholproblémája és családi élete is. Ebben az időszakában fokozódtak leginkább dühkitörései is, melyeknek nemcsak kollégái, de sokszor Cynthia és gyermekei, Noel és Noa is szem- és fültanúi voltak.

– Ha mi veszekszünk és összecsapunk Cynthiával, zeng a ház, függetlenül attól, hogy ott vannak-e a gyerekek. Utána elmondjuk Noelnek, hogy ennek ellenére nagyon szeretjük egymást anyával, és megpróbáljuk megértetni vele az adott problémánkat az ő szintjén. Ha utána a pozitívabb pillanatokat is látja, remélhetőleg megérti. Néha meglep, mennyire feltétel nélküli szeretetet látok a gyerekeim szemében, hisz sokáig úgy gondoltam, engem nem lehet szeretni. Sokáig senkinek, még a gyerekeknek és Cynthiának sem hittem el az ellenkezőjét. Korábban ha ezt meghallottam, elküldtem melegebb éghajlatra és ráförmedtem, hogy ne hazudozzon. Emlékszem, megismerkedésünk után öt év telt el, mire elhittem a feleségemnek, mikor azt mondta nekem: szeretlek.

Kapcsolódó Cikkek