2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb IV.kerület

Hurrá, retro játszóterünk lesz!

körhinta_fortepan

Klasszikus körhinta a ’80-as évekből (Fotó: fortepan)

Emlékeznek még a gömb alakú mászókára? És a láncos hintákra, a futó hordóra vagy a zöld asztalon a hatalmas pingpongmeccsekre, amiket csak az anyukák vacsorára hívó hangja szakított félbe? És bár a modern játszóterek, parkok igazán fantasztikusak és minden igényt kielégítenek, azért a ’80-as évek játszótereinek hangulatát sok mai szülő idézi fel nosztalgiázva.

Jó hír a régi idők játszótereit kedvelőknek: az Ugró Gyula park felújítása során helyet kap egy különleges „retro játszótér” , amelynek hangulatát a 70-80-as évek inspirálták – adta hírül az önkormányzat a honlapján.


A göümb alakú mászóka tetejéről mindent lehetett látni

A gömb alakú mászóka tetejéről mindent lehetett látni (Fotó: fortepan)

Rádi Attila alpolgármester elmondta: nem titkolt szándékuk, hogy a régi vasjátékok felújításával a szülőknek és nagyszülőknek is kedvezzenek.

– Fontos célunk volt, hogy a szülők és nagyszülők is jó érzéssel és emlékekkel menjenek az Ugró Gyula parkba. Remélhetőleg sikerül majd a régi játszóeszközöket a jelenlegi szabályoknak megfelelően beüzemelni – fejtette ki.

mászóka2_fortepan

A félkör mászóka, amit a nagyok is szerettek (Fotó: fortepan)

Természetesen lesz modern része is a játszótérnek, amelyben a kerítés egy darabja egy hatalmas krétatábla lesz. Az elbontott sportpálya területére pedig teljesen új pálya épül, amely alkalmas lesz kispályás focira, kézilabdára és kosárlabdára is.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.