EUR: 339,01 Ft
CHF: 319,55 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb IV.kerület

Indul az új piac építése

piac2Megkezdődhet az új Újpesti Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont építése, amely a tervek szerint 2017 nyarán nyitja meg kapuit. November elején a mélyépítési és közműépítési munkák kivitelezője, a Hídépítő & Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft.  kezdi el a munkálatokat. A jövő év  júniusától 2017 júliusáig zajlanak majd a szerkezet- és magasépítési munkálatok a Kalotherm Építőipari Zrt. kivitelezésében.  Az új vásárcsarnok maximális befogadható létszáma több mint négyezer fő.

Újpest piac

Modern, világos épület lesz

A teljes épület akadálymentes lesz, kétszintes mélygarázzsal. A vásárlók belső közlekedését felvonók, mozgólépcsők és lépcsőházak szolgálják ki. Az alsó szinteken kialakított piac- és vásártéren, a földszinten helyezik el az árusítóasztalokat és az árudák egy részét, a hússzekció és élelmiszerüzletek pedig az emeleten kapnak helyet.


Újpesti piac Zöldség, gyümölcs ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A régi piac a kivitelezés ideje alatt is működik
( Fotó_ Sáfár Tibor)

 

A felső szinteken rendezvényközpontot és külső tetőkertet alakítanak ki. A multifunkcionális nagyteremben maximum 1250 álló- vagy 520 ülőhely lesz, a két többcélú használatra alkalmas kisteremben együttesen további 240 fő helyezhető el. A régi piac a kivitelezés teljes ideje alatt a hét minden napján nyitva lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.