EUR: 335,31 Ft
CHF: 316,01 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb IX.kerület

Irodalmi szalon Térey Jánossal

Térey János volt a vendége a Ferencvárosi Művelődési Központ József Attila Irodalmi Szalonja november 5-ei rendezvényének. A két legutóbbi műve volt a beszélgetés fő témája.

– Szóba került a Legkisebb jégkorszak című Térey-mű, amely egy apokaliptikus látomás a közeljövőről –tájékoztatott Losonczy Attila, az este moderátora. – Tavaly jelent meg az Átkelés Budapesten című verses-novellás kötet, amely emberi sorsokon keresztül mutatja be Budapest múltját és jelenét.

Az eseményen szóba került Térey János munkamódszere, és az, hogy miként látja az irodalom helyzetét a mai Magyarországon. Losonczy Attila tájékoztatása szerint átlagosan 25-30 érdeklődő jelenik meg a havi irodalmi szalonban, de a Radnóti-estre például 150-en voltak kíváncsiak.

FMK Irodalmi szalon Térey János költő (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.