2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb III.kerület

Jelszóval védjük az időseket!

tolvaj, betörő, csaló (Profimedia)

Kívül tágasabb (Fotó: Profimedia)

A korábbi visszaesés után ismét gyakoribbak a trükkös lopások Óbudán – mondta el Horváth Antal rendőr alezredes a témában tartott lakossági fórumon. A harmadik kerületi kapitányság vezetője figyelmeztetett, hogy az ilyen bűncselekmények célpontjai elsősorban az idősek.

Eddig az volt a jellemző, hogy az elkövetők valamelyik közműszolgáltató, esetleg az önkormányzat illetékeseinek adták ki magukat, így jutottak be az áldozatok lakásába és vittek el értékeket. Most változott a módi.


– Az utóbbi időszakban inkább az a jellemző, hogy az elkövetők az esti órákban telefonon felhívják a kiszemelt áldozatot, akinek gyerekeként vagy unokájaként mutatkoznak be – tájékoztatott az alezredes. A beszélgetésben hadarva, kapkodva elmondják, hogy baleset vagy tragikus esemény történt velük, amiért sürgősen készpénzre volna szükségük. Azt is közlik, hogy maguk helyett egy ismerősüket küldenék el az összegért. – Többször volt példa arra, hogy a meglepett és megijedt sértettek fizettek – közölte Horváth.

Pedig az ilyen esetekkel szemben egyszerű a védekezés: a közvetlen hozzátartozókkal érdemes rögzíteni egy jelszót, amelynek bemondása nélkül nincs további beszélgetés, még akkor sem, ha az illető a hozzátartozójuk nevében telefonál.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.