2020. április 10., péntek
Zsolt

Extra

Jenes Kitti jól bírja a távkapcsolatot

A Budapesti Operettszínház ifjú tehetsége már igen fiatalon kitűnt énektudásával és ezt kislányként számos népdalénekversenyen is bizonyította. A népdal iránti vonzalma a nagyszüleihez köthető, akikkel sok időt töltött hortobágyi tanyájukon. A gimnáziumot Debrecenben végezte el, ahol végképp „megfertőzte” őt a musicalláz. 

– A Rómeó és Júliát játszották Debrecenben, és akkor még álmomban sem gondoltam volna, hogy egy nap majd én játszom a női címszerepet – mesélte Kitti.


Jenes

 

 

Először andragógia szakra akart menni, ám végül Pestre költözött, ahol éneket és nyelvet tanult, majd felvették a Pesti Broadway Stúdióba.

– Nem vagyok az a tipikus naiva, bár az alkatomból sokan erre gondolnak. Szeretem, ha egy karakternek története van, és ez igaz a Fame-ben alakított szerepemre is, bár ott egy humorosabb oldalamat is megmutathatom. Szerintem a darab nem is lehetne aktuálisabb, hisz a mai generáció tagjai számára minden adott ahhoz, hogy elkallódjanak. Emlékszem, amikor Pestre költöztem, a fülemben csengtek édesanyám aggódó szavai: Jaj, kislányom, remélem, nem kallódsz el! – mesélte Kitti, aki szabadidejében szeret főzni, zenét hallgatni és ha ideje engedi, utazni, ugyanis holland párja jelenleg még egyetemista.

Miben láthatjuk? 

Fame – Budapesti Operettszínház

Rómeó és Júlia – Budapesti Operettszínház

A Szépség és a Szörnyeteg – Budapesti Operettszínház

Kapcsolódó Cikkek