EUR: 338,29 Ft
CHF: 318,86 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb XX.kerület

Jöhet a második hullám

November közepén írja alá azt az együttműködési megállapodást a pesterzsébeti és a fővárosi önkormányzat, amelynek segítségével folytatódhat a Hullám Csónakházak rehabilitációja. A második ütemben a II. (a háromból a középső – a  szerk.) csónakház 270 négyzetméternyi területe újulhat meg, az emeleten nyolc darab fürdőszobás, kétszemélyes szállás kialakításával, a földszinten pedig öltöző és vizesblokk létrehozásával.

A Hullám Csónakházak első bejárása 20. ker pesterzsébet

A második ütemben az igen lelakott csónakház eshet át ráncfelvarráson (Fotó: Sáfár Tibor)

Május végén adták át az elkészült I-es csónakházat, de a mellette lévő két főépület és a kabinsorok erősen a hetvenes-nyolcvanas éveket idézik mind a mai napig. Elindulhat azonban a középső csónakház felújítása, melyre kevesebb pénz jut, mint az elsőre, és a tervek szerint leghamarabb 2016 végére készülhet el.


– Pályázaton sokkal kevesebb pénzt nyertünk erre, mint az előzőre, ezért ez csak a II. csónakház fejépületének felújítására elég – mondta lapunknak Trummer Tamás, a kerület főépítésze. – Kiadható, fürdőszobával rendelkező szobák, öltözők létesülnek, valamint kívül-belül felújítjuk az épületet. Novemberben írjuk alá a szerződést a fővárossal, jövőre pedig a támogatói szerződést. Ezek fényében 2016 végére megvalósulhat a projekt.

A Hullám Csónakházak első bejárása 20. ker pesterzsébet

A Hullám Csónakházak első épülete tavasz óta áll, de még nem használható (Fotó: Sáfár Tibor)

Az építész hozzátette, az első csónakház sincs még kész teljesen, jelenleg a központi vizesblokk belső munkálatai és tereprendezés folyik. Ezzel november közepére végeznek. A hosszú távú tervek szerint a harmadik épületet is felújítják, de erre egyelőre semmilyen anyagi fedezet nincs, ezért nincs is napirenden.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.