EUR: 339,41 Ft
CHF: 319,29 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Belföld III.kerület

Kínai orvoslással zár a San Marco

November 9-én tartják az idei utolsó előadást a San Marco Szabadegyetemen. Az összességében a hatodik évfolyam ötödik összejövetelének helyszíne ezúttal is változatlan (Óbuda Kulturális Központ, 1032 Budapest, San Marco u. 81.), a téma azonban merőben új: az érdeklődők a hagyományos kínai orvoslás és a modern nyugati tudomány összehasonlításáról hallhatnak 18 órától érdekességeket. Az előadást Oravecz Márk hagyományos kínai orvos, akupunktőr tartja, a szervezők pedig azt ígérik, olyan praktikákról is szó lesz, amelyeket a laikusok is könnyen alkalmazhatnak. Ilyen például az éhség szabályozása vagy a mozgás ösztönzése.

San Marco Szabadegyetem, Óbuda, előadás

Nem először látna telt házat a szabadegyetem (fotó: Óbuda.hu)

Oravecz doktor nagy ismerője a kínai orvoslásnak, akupunktúra-manuálterápia diplomáját is a Hejlungcsiangi Orvostudományi Egyetemen szerezte. Talán ennek is szól, hogy az esemény fővédnöki feladatait Bús Balázs polgármester vállalta magára.


– A program teljes mértékben ingyenes, azonban a terem befogadóképessége korlátozott, ezért 150 főnél meg kell húznunk a határt – mondta el a Lokálnak az ötletgazdák részéről Jancsó Orsolya. Arról, hogy jövőre mikor indul el az első kurzus, még nem tudott konkrétumokkal szolgálni.

Kapcsolódó Cikkek