EUR: 336,78 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb XIX.kerület

Kitüntették a kerületi tűzoltót

Szent Flórián-díjat kapott Dani Zoltán. A Kispesten szolgáló tűzoltó a szomszédos XVIII. kerülettől kapta az elismerést, egyebek mellett az a terület is hozzájuk tartozik. A Lokálnak elárulta, hogy dolgozzák fel a haláleseteket.

Rendvédelmi kitüntetések Dani Zoltán ( Fotó: Sáfár Tibor)

Dani Zoltán a díjjal
(Fotó: Sáfár Tibor)

– Húsz éve, húszévesen léptem erre a pályára – emlékezett vissza Dani Zoltán, a kispesti tűzoltóság főtörzsőrmestere, akit a XVIII. kerületi önkormányzat és a XVIII. Kerület Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriuma díjazott Szent Flórián-díjjal. – Nem akartam unalmas munkát, és mindig is valamelyik hivatalos szervnél akartam dolgozni. Ez összejött, nincs ugyanaz a káreset, és izgalom is van bőven.


Bevallása szerint eleinte kell egy kis idő, míg az ember hozzászokik a munkával járó terhekhez.
– Látunk olyat, amit nyilván nem kéne. Tovább kell lépni a haláleseteken, máshogy nem megy. Általában kibeszéljük egymás között, ha valakinek valami gondja támad.

A kispesti tűzoltósághoz tartozik Pestszentlőrinc és Pestszentimre, valamint a közeli Vecsés és Felsőpakony is. Azon a kérdésen, mi volt a legnehezebb pillanat pályafutása során, nem gondolkozott sokat.

– Folyamatosan vannak ilyenek, éppen a díjátadó előtti napon vonultunk ki egy lakástűzhöz. A bent szivárgó gázpalackot nem tudtuk kihozni, szinten kellett tartani az égését, hűteni a környezetét és megvárni, amíg elfogy. Nem lehet egy pillanatra sem kiengedni, teljes koncentrációt követel ez a munka.

Kapcsolódó Cikkek